Jaký vypínač lze použít na stěnu venku?

<< < (8/12) > >>

Pavel Horský:
Ale to víte že poradil. Chce to jen číst. Např. kolega Žabka hne ve třetím příspěvku. To jen vy tu radíte naprosté kraviny a vůbec vám nepřijde, že jste uplně mimo. Neznamená, že když něco provozujete v praxi, že je to dobře.
Kolega Palička vám vyčerpávajícím způsobem popsal kde děláte chybu a vy ji přesto neakceptujete. Věřím, že si všichni přítomní odborníci již udělali o vaší osobě svůj obrázek.
Tímto žádám moderátora k uzavření tohoto vlákna. Je již naprtosto zbytečné.

František Františkový:
...myslíte, že mu bolo odpovedané na jeho otázku?:
Citace: Jan Beruška  11.10.2015, 22:17

Je nějaký předpis nebo příkaz pro vypínač světla, který je umístěn na venkovní zdi (pod 0,5m přesahem střechy),  ovšem cca 30cm od jeho svislé osy na jednu stranu je nahoře okap? Obavu mám z toho, aby při větším lijáku do něj nenapršelo.

V současné době tam je velmi starý vypínač - bakelitový, otočný a rozbitý. Náhradu jsem chtěl obyč. venkovní vypínač IP44, ale radši se ptám. Jestli třeba osadit  navíc stříškou ....

Citace: Tomáš Žabka  12.10.2015, 11:19

Pokud protokol o určení vnějších vlivů neříká jinak, tak bych doporučil přístroje se zvýšeným krytím např. ABB je v katalogu vede pod označením "Přístroje se zvýšeným krytím IP XX" http://www117.abb.com/catalog.asp?thema=4536&category=782

Osazení přístroje musí být v souladu s návodem výrobce jinak není dodrženo krytí.

...a potom sa čudujeme, že laik sa teda nejako zariadi.

Pavel Horský:
Citace: František Františkový  18.10.2015, 11:16

...myslíte, že mu bolo odpovedané na jeho otázku?:
Citace: Jan Beruška  11.10.2015, 22:17

Je nějaký předpis nebo příkaz pro vypínač světla, který je umístěn na venkovní zdi (pod 0,5m přesahem střechy),  ovšem cca 30cm od jeho svislé osy na jednu stranu je nahoře okap? Obavu mám z toho, aby při větším lijáku do něj nenapršelo.

V současné době tam je velmi starý vypínač - bakelitový, otočný a rozbitý. Náhradu jsem chtěl obyč. venkovní vypínač IP44, ale radši se ptám. Jestli třeba osadit  navíc stříškou ....

Citace: Tomáš Žabka  12.10.2015, 11:19

Pokud protokol o určení vnějších vlivů neříká jinak, tak bych doporučil přístroje se zvýšeným krytím např. ABB je v katalogu vede pod označením "Přístroje se zvýšeným krytím IP XX" http://www117.abb.com/catalog.asp?thema=4536&category=782

Osazení přístroje musí být v souladu s návodem výrobce jinak není dodrženo krytí.

...a potom sa čudujeme, že laik sa teda nejako zariadi.

Já sa divím čemu se vy divíte  ??
Kolega Žabka to napsal zcela srozumitelně. Pokud tomuto nerozumíte, pak byste měl změnit obor.

František Františkový:
Ináč ja osobne si myslím, že na fasáde je IP44 nedostatočné. Nie až tak kvôli ochrane pred vodou - aj keď to môže ostriekať dieťa vodou z hadice - a vtedy by asi každý z vás chcel mať ako ochranu aspoň "päťku" (bohužiaľ nie vždy býva prúdový chránič),  ale hlavne kvôli špine, prachu, vlhkosti a takisto hmyzu je "štvorka" málo... ...podľa mňa... ...preto som uvádzal, nech nehľadí na predpisy - avšak myslené to bolo tak, že v tomto prípade je lepšie oproti predpisom trošku pritvrdiť - v žiadnom prípade nie podliezť!

Jiří Schwarz:
To je zase debata z kategorie "balado o ho**ě"!

Když před více než 50 léty moc možností nebylo, prostě se udělal krabička ze dřeva, ta se zazdila a do ní se dal vypínač pro povrchovou montáž. Protože to jinak nešlo.
Ale proč dnes, v době, kdy každý slušnější výrobce má řadu s vyšším krytím, někdo i řadu pro těžké provozy, se zvýšenou mechanickou odolností, se někdo snaží obejít seriozní odborné řešení a hledá cestičku aby mu někdo schválil nějakou prasárnu?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana