Jaký vypínač lze použít na stěnu venku?
Pavel Horský:
Protože dobytkové ještě nevymřeli a nejhorší na tom všem je, že si pak ještě bezhlavě svoje činy obhajují na profesním fóru. K tomu je potřeba ještě notná dávka drzosti a to zvláště, když vlezou na návštěvu a ani se nepřestaví.
Petr M:
Citace: František Františkový 17.10.2015, 11:20
je podľa noriem, predpisov a katalógov napríklad to, že do zásuvkového okruhu isteného ističom B16 pripojíme lampu zakúpenú v obchode s tredou ochrany II a teda vybavenou dvojlinkou s jednoduchou (ľubovolne natočiteľnou) dvojvidlicou s uvedenou hodnotou 250V/2,5A a vodičmi Cu 2x0,5mm2? Je to v poriadku, alebo aj úplne v poriadku?! Ochráni mňa a môj majetok v tomto prípade fyzika, alebo norma - čo myslíte?
Fyzika, to nevíte? (norm)
Jištění na zkrat tam je, pokud zkratový proud v objímce překročí 80A - není problém. Flexošňůra bude rozhodně mít pod 20 Ohmů, že?
Proud je omezený žárovkou nebo zdrojem světla. Ještě jsem neviděl, že by 60W žárovka trvale brala nad 2.5A a nepřepálila se. U DZka nebo klasické zářivky je tam omezení tlumivkou a u elektroniky je pojistka, takže tam taky 2.5A nepřekročí... ;)
František F.:
...takže je garantovaná taká porucha, ktorá bude mať prúd buď pod 2,5A, alebo vybaví skratovú spúšť - nič medzi tým?!
Bohužiaľ ja som už takú šnúru videl škvariť sa na vlastné oči priamo počas prevádzky - nechcel by som to zažiť v byte - odvtedy sa na to dívam ináč a myslím si, že istenie musí byť také, aby ochránilo aj vodiče - alebo naopak - vodiče musia byť také, aby ich ochránilo istenie!
Citace: Pavel Horský 18.10.2015, 12:31
Protože dobytkové ještě nevymřeli a nejhorší na tom všem je, že si pak ještě bezhlavě svoje činy obhajují na profesním fóru. K tomu je potřeba ještě notná dávka drzosti a to zvláště, když vlezou na návštěvu a ani se nepřestaví.
...vy ste profesionálny elektrikár a aj profesionálny psychológ? - pretože ak iba jedno z toho, tak potom to druhé bude nutne iba na amatérskej úrovni - alebo sa zasa mýlim?!
František F.:
...ešte sa vrátim k tomu Legrand Plexo 55 - konkrétne k tej "iba" povrchovéj verzii - všimnite si ten spodný obrázok (Exemple de pose en encastré / Príklad zapustenej inštalácie):
http://www.legrand.fr/presse/plexo-la-securite-d-un-appareillage-electrique-etanche_2232.html
...nie je to síce konkrétne v omietke, ale je to príklad zapustenej montáže s "iba" povrchovou verziou Plexa 55.
http://www.legrand.fr/files/fck/Image/2232_HD/p_146064.jpg
...je to pre istotu priamo z francúzskych stránok, aby to bolo z prvej ruky...
Milan Hudec:
Jak když hrají valčík a nemehla furt tančí na polku (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana