Utáhne hlavní jistič 3x40A troubu i třífázovou indukční desku?
PetrBaned:
No a jsme doma. Měl jsem tu možnost teď realizovat dva objekty v Ganserndorfu a Gerasdorfu a naprosto vás chápu že se zarážíte nad kvalitou provedených prací. Taky jsem nechápal.
No nicméně taky jsme to tu řešili, v Rakousku mají ve zvyku rozvody tahat v "husík krcích" tak že pokud je to i váš případ, tak by neměl být problém tam ten jeden okruh zatáhnout a bylo by vyřešeno. Jinak platí to co bylo uvedeno výše.
Vím že v Rakousku se s tím moc nezatěžují , jako třeba tři různé okruhy v jedné rozvodné krabici atd. ale nicméně námi provedené rozvody i bez projektu prošli revizí ze strany tamního RT a jediné závada byla že zásuvky nebyli osazeny strojky "schuko" ..ale to bylo přání investora.
Pavel Horský:
Koukám, že je PD v němčině.
Pokud jde o bytovou výstavbu v Německu, pak je společný okruh odjištěn 13A/1/B jejich místmní zvyklostí. Před časem mi kamarád vyprávěl, jak to chodí u firem elektro v německu, kde funguje jako montér elektro. Mají to prostě trošku jinak :-)
3x40A/B je pro účel hlavního jištění s uvedenými spotřebiči zbytečně moc.
Při výpočtu celkového příkonu s použitím soudobosti vyjde zcela jistě jištění min. o řadu nižší.
Radek Dostal:
Citace: Jiří Schwarz 27.09.2015, 10:31
Asi bych hrubě porušil pravidla, kdybych napsal natvrdo co si myslím o projektantovi!
- s ohledem na to, kolik a jakých se dnes používá spotřebičů, je okruhů žalostně málo!
- 2 společné okruhy pro světla i zásuvky, jištěné 13A, je poněkud v rozporu s ČSN 33 2130 (ed.2 nebo 3), že by to bylo podle nějakého zahraničního vzoru, kde tuto ČSN neznají?
- centrální proudový chránič není ideální řešení
Vyloženě s Vámi souhlasím, i jako laikovi, co měl jen kdysi vyhlášku 50 pro prostory ČVUT se mi to nezdá. Bohužel ve všech bytech co jsme ve Vídni viděli se nachází velmi podobné zapojení - jakoby to dělali všude přes kopírák. Proto jsem se zde chtěl zeptat odborníků, co je možné si na toto dovolit nechat zapojit.
PetrBaned:
Citace: Pavel Horský 27.09.2015, 10:49
Koukám, že je PD v němčině.
Pokud jde o bytovou výstavbu v Německu, pak je společný okruh odjištěn 13A/1/B jejich
je to ve Vídni, dokonce to tazatel uvedl. A hodnotu hl. jističe netřeba řešit. Ve Vídni je jiná legislativa na přidělení rez. příkonu a není to zpoplatněno jako u nás. Stejně tak tam nemají "dvojsazbu" ..tak že toto bych neřešil, je to zbytečné.
Pavel Horský:
Citace: PetrBaned 27.09.2015, 10:53
je to ve Vídni, dokonce to tazatel uvedl.
Aha, tak to se omlouvám, toho jsem si opravdu nevšiml.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana