Utáhne hlavní jistič 3x40A troubu i třífázovou indukční desku?

<< < (2/10) > >>

Radek Dostal:
Špatně jsem se na začátku vyjádřil a po úpravě moderátorem dostala otázka trochu jiný nádech, než jsem původně zamýšlel.

Byt je téměr postavený, ale developer je velmi neflexibilní, takže udělat jakékoliv změny do elektroinstala ce je obtížné, spíše nemožné.

V příloze je současné schéma zapojení bytu a co je kde vyvedené a jak je to zapojené. Otázka je tedy spíše, jaké spotřebiče si můžeme dovolit zakoupit, aby nám to později někdo byl schopen zapojit.

PetrBaned:
Jestli chápu váš dotaz správně, tak to nehodláte dělat sám, jen se zde chcete zeptat odborníků zda to jde a jestli můžete koupit to co uvádíte a následně si na samotné provedení zavoláte elektrikáře. (to píši jen pro pořádek).
  V podstatě vás uklidnim, za určitých podmínek to jde vše zapojit tak aby nebylo třeba tahat nový kabel. Tak že můžete být v klidu. Jedno z řešení může být i to že uděláte na tom okruhu pro myčku ještě jednu zásuvku (hned vedle) a do ní připojíte tu troubu když pečete ,  tak nemusí myčka běžet.... a další řešení je popsané v jiné diskuzi ale to bych nerad zmiňoval, není na to jednotný názor.

Radek Dostal:
Citace: PetrBaned  27.09.2015, 10:17

Jestli chápu váš dotaz správně, tak to nehodláte dělat sám, jen se zde chcete zeptat odborníků zda to jde a jestli můžete koupit to co uvádíte a následně si na samotné provedení zavoláte elektrikáře. (to píši jen pro pořádek).

Chápete mě správně - zásuvky, jističe, ... jsou již hotové. Zapojení indukční desky a trouby si nechám dělat odborníkem už jen kvůli té záruce a taky kvůli tomu, že to bude instalované ve Vídni a musí to být dle Rakouských předpisů. Zároveň bych, byl ale rád aby to splňovalo i české normy a já si toho Rakušana mohl trochu pohlídat, neb to co jsem slyšel/viděl místní "odborníky" dělat by vystačilo na vlastní diskusní vlákno.

Jiří Schwarz:
Asi bych hrubě porušil pravidla, kdybych napsal natvrdo co si myslím o projektantovi!
- s ohledem na to, kolik a jakých se dnes používá spotřebičů, je okruhů žalostně málo!
- 2 společné okruhy pro světla i zásuvky, jištěné 13A, je poněkud v rozporu s ČSN 33 2130 (ed.2 nebo 3),  že by to bylo podle nějakého zahraničního vzoru, kde tuto ČSN neznají?  
- centrální proudový chránič není ideální řešení

Jiří_Hrubý:
Vidím v tom německý styl. V jejich ekonomických projektech se objevuje i 5x1,5 pro světla a zásuvky společně. Proto těch 13A.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana