Utáhne hlavní jistič 3x40A troubu i třífázovou indukční desku?

<< < (4/10) > >>

Radek Dostal:
Citace: PetrBaned  27.09.2015, 10:17

V podstatě vás uklidnim, za určitých podmínek to jde vše zapojit tak aby nebylo třeba tahat nový kabel. Tak že můžete být v klidu. Jedno z řešení může být i to že uděláte na tom okruhu pro myčku ještě jednu zásuvku (hned vedle) a do ní připojíte tu troubu když pečete ,  tak nemusí myčka běžet.... a další řešení je popsané v jiné diskuzi ale to bych nerad zmiňoval, není na to jednotný názor.

Toto řešení mě taky jako laika napadlo, ale vzhledem k tomu, že se jedná o troubu s pyrolýzou, tak jsem předpokládal, že většinou tato pyrolýza bude běžet po obědě = ve stejnou dobu jako myčka, takže mi toto řešení nepřišlo vhodné.

Citace: PetrBaned  27.09.2015, 10:45

No a jsme doma. Měl jsem tu možnost teď realizovat dva objekty v Ganserndorfu a Gerasdorfu a naprosto vás chápu že se zarážíte nad kvalitou provedených prací. Taky jsem nechápal.
  No nicméně taky jsme to tu řešili, v Rakousku mají ve zvyku rozvody tahat v "husík krcích" tak že pokud je to i váš případ, tak by neměl být problém tam ten jeden okruh zatáhnout a bylo by vyřešeno. Jinak platí to co bylo uvedeno výše.

V tomto novém bytě jsem ještě nezjišťoval, jestli je vše vedeno husími krky. Měl jsem možnost byt vidět jen pár hodin ale v ostatních bytech co jsem viděl, to byl defakto standard.

Citace: PetrBaned  27.09.2015, 10:45

Vím že v Rakousku se s tím moc nezatěžují ,  jako třeba tři různé okruhy v jedné rozvodné krabici atd. ale nicméně námi provedené rozvody i bez projektu prošli revizí ze strany tamního RT a jediné závada byla že zásuvky nebyli osazeny strojky "schuko" ..ale to bylo přání investora.

nečekal jsem, že zde narazím na někoho kdo má zkušenosti s rakouskými instalacemi. Mohl bych vás poprosit o kontakt. V případě, že bychom se rozhodli tahat ten kabel, ... byste potom mohl být ten kdo ho natáhne a rovnou zapojí i tu troubu, indukční desku, ...

Jiří Schwarz:
Citace: Pavel Horský  27.09.2015, 10:55

Aha, tak to se omlouvám, toho jsem si opravdu nevšiml.

Ono to na začátku vlákna nebylo jasné, že je to v zahraničí.
Takže i můj argument "českou normou" je tak trochu nepoužitelný.

Radek Dostal:
Citace: Jiří Schwarz  27.09.2015, 11:17

Ono to na začátku vlákna nebylo jasné, že je to v zahraničí.
Takže i můj argument "českou normou" je tak trochu nepoužitelný.

Ano omlouvám se. Na začátku jsem to opravdu neuvedl, netušil jsem jak moc se diskuse rozvine a že i tato informace bude důležitá.

Joscer:
Citace: RadekD  26.09.2015, 19:49

Laické nápady jak to řešit:
1) Připojit troubu i indukční desku na těch 3x16A a doufat, že to bude stačit

Jsou lidi co mají kamna na 1x16A (na 2x2,5mm) a pokud přítelkyně není kulinářka a nepořádá zabíjačkový hody pro kamarádky, tak to zatím stačilo a to i pro běh s myčkou a pračkou :-) pravda je, že diskuse okolo prodejců sporáků jsou plné strachu a lecjaký elektrikář nechápe (důkaz: příběhy i na několika místech tohoto fóra),  jak má svorky na plotny zapojit a někteří do toho pustili i 400V a spálili. EH975SZ17E je na 230 a ne 400V jak si myslíte viz první přísp.!

Pokud ještě můžete, jistě je rozumné do kuchyně natáhnout samostatný kabel ke sporáku a můžete provozovat i vývařovnu pro uprchlíky...

Radek Dostal:
Citace: Joscer  27.09.2015, 12:59

Jsou lidi co mají kamna na 1x16A (na 2x2,5mm) a pokud přítelkyně není kulinářka a nepořádá zabíjačkový hody pro kamarádky, tak to zatím stačilo a to i pro běh s myčkou a pračkou :-) pravda je, že diskuse okolo prodejců sporáků jsou plné strachu a lecjaký elektrikář nechápe (důkaz: příběhy i na několika místech tohoto fóra),  jak má svorky na plotny zapojit a někteří do toho pustili i 400V a spálili. EH975SZ17E je na 230 a ne 400V jak si myslíte viz první přísp.!

Pokud ještě můžete, jistě je rozumné do kuchyně natáhnout samostatný kabel ke sporáku a můžete provozovat i vývařovnu pro uprchlíky...

Souhlasím s Vámi, že ten samostatný kabel pro troubu by byl nejlepší řešení. Jen pro informaci přikládám technický výkres z manuálu Siemens, kde píší také o 400V. Samozřejmě že je mi jasné, že uvnitř jsou to vlastně tři samostatné spotřebiče, každý vyžadující 230V a 16A.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana