Když mám fázová napětí a světla blikájí znamená to, že je něco s PEN vodičem?
Libor Klíma:
Ani jedna závada mně nevysvětluje všechno, ale uvidíme odpoledne co řekne ellktrikář.
Jinak objímka to není. Dráty jsem měřil přímo u stropu.
Pokud je špatný spoj fáz. vodičů, tak nechápu proč mezi jinou fází a tím "špatným" fázovým vodičem naměřím úplně vždy 400V. Ale pokud vezmu doutnavku, tak tam fáze pokaždné není, ale většinou pokud začnu měřit fázi proti fázi, tak fáze se tam objeví. Toto vůbec nechápu.
A špatný PEN, kdyby byl špatný PEN, tak tu fázi nemám na vypínači, ne? Tam se doutnavka rozvítí 100x ze 100. Měřím na drátu co jde ven z vypínače. Ale o 2m dál u stropu již ta fáze není pokaždé.
Jediné vysvětlení co mě napadá, že drát je někde přerušen a když se tam objeví proud, tak se speče a proto to pak chvíli svítí. Ale proč se nespeče, když tam je samotná žářovka, ale pouze když tam vadaskou přivedu druhou fázi? A také proč by kabel přehoříval? Chápu, že se může někde časem povolit v krabici, ale ta tam po cestě není.
Pavel Horský:
To víte, cesta k tomu, aby člověk rozumněl elektrice je dlouhá a kolikrát trnitá. Ne nadarmo odborníci navštěvovali několik let odbornou školu, která je naučila především teoretické znalosti a ne nadarmo pak každý dlouhá léta sbírá další teoretické a praktické znalosti, aby mohl kvalitně provádět svoje povolání.
Pokud chcete tomuto oboru porzumět, není problém se přihlásit na školu a celou výše uvedenou cestu absolvovat.
Nebo si myslíte, že tu někdo z nás bude vyučovat laiky ze základů elektrotechnik y.
Říká vám něco např. indukce? Ne? No a právě díky ní vám svítí a nesvítí ta vaše doutnavka.
Závada na elektroinstala ci není práce pro laika, který elektrice ani zbla nerozumí a ještě si myslí, že na ni přijde díky měření pomocí doutnavky..... ......
Elektrikář vám odpoledne jistě sdělí příčinu závady a pak se tu s ní můžete pochlubit.
Libor Klíma:
Jsem zvědav co to je a dám vědět. Teoreticky jak funguje elektřina si myslím, že chápu. I asi co je indukce. Ta by možná doutnavku rozsvítila, přerušený spoj by se mohl chovat jako kondenzátor a doutnavka by asi taky svítila. Možná i spořivá žárovka by nějak mohla poblikovat.
Ale já jsem schopen na daném vedení rozsvítit i 100w žárovku a svítit bude i klidně hodinu, ale pak jednou při rozsvícení začne poblikovat a už se zase nerozsvítí.
A vadasku pokud používám tu magnetickou část či jak se tomu řiká, tak tu by taky indukce nerozhýbala, nebo ano? Ta už přeci odběr má.
Jaroslav Molák:
Jste laik největšího zrna, včas zanechejte svých zvýdavých pokusů, než si zničíte připojované spotřebiče, nebo někoho zabijete.
Z Vašich vyjádření je zřejmé, že máte neodbornými zásahy doničenou elektroinstala ci, která je chvíli funkční, ale rozhodně nebezpečná. Samozřejmě. že některé záležitosti, jak se vám uzavírají obvody vůbec nechápete a Vámi očekávaný elektrikář z toho bude pravděpodobně jelen.
Pro řemeslníka je to práce na max 1/4 hodiny, aby byl v obraze.
Jak říká Bolek:"Všecko sa dá vysvětlit. Bohužel né všeckým"
Libor Klíma:
Já bych to zase tak tragicky neviděl. Nějaké harakiri tu asi nebude, ale ideálně to taky zapojené nebude. Ale funguje to tak už asi 30let a nikdo do toho nehrabal. Mám tu už elektrikáře, asi po hodině a půl našel pod druhou krabicí smotaný spojený tak, že se jen smotaly dva dráty dohromady a omotaly izolačkou. Toto by mě fakt nenapadlo.
BTW, elektrikář má jen vadasku a žárovku a taky to zvládl. Prý mu to stačí ostatním věcem nevěří.
Takže to vypadá, že byl rozpojený nebo spíše špatně spojení fázový vodič, který vede z vypínače do světla.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana