Když mám fázová napětí a světla blikájí znamená to, že je něco s PEN vodičem?
Vít Rotrekl:
Ve vypínači měříte na šroubku nebo na drátu? Může být špatný kontakt ve vypínači...
Libor Klíma:
Ano, měřím na drátu. U drátu jsem i konce očistil nožíkem, jak u vypínače, tak u světla.
Jan Franěk:
Dioda? ;D ?? Vadaska?
To bude asi ten hlavní problém. Nevíte čím, co a jak měřit. Jistě ani jak to vyhodnotit. Bez jakýchkoliv urážek. Pozvěte odborníka a problém bude rychle vyřešen.
Libor Klíma:
Už jsem si ho objednal. Ale ne každý je odborník je šikovný, proto bych raději nějaké tipy čím to může být než někdo začne sekat do zdi. A ano přiznávám vadaska není ideální a nechápu proč se tak děje, ale přece nějaké vysvětlení musí být.
Např. jak tu někdo psal uvolněný PEN, což se mě nezdá, já to tipuju na nahořelou fázi z vypínače do světla, ale nechápu proč jednou tam je fáze podruhé ne. A pokud ji propojím proti jiné fázi, tak vadaska měří vždy 400V. Bohužel nemám nic čím bych to zatížil, abych poznal jak je to stabilní.
A rada pozvěte si odborníka není rada. Ten je již pozván.
Pavel Horský:
Závad může být několik.
Vámi uvažovaný špatný spoj fázových vodičů v odbočné krabici, špatný spoj vodiče PEN v odbočné krabici a nebo problém v samotné objímce žárovky.
To, že naměříte mezi dvěmi různými fázemi 400V a mezi fází a PEN 230V je v pořádku. Dál se tím nezabývejte, je to prostě tak.
Požadoval jste výčet možných závad, ten jste dostal.
Teď jen vyčkat příchodu elektrikáře, který dvě ze tří možností vyloučí a vy budete spokojený s krásně svítícím, neblikajícím svítidlem.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana