Když mám fázová napětí a světla blikájí znamená to, že je něco s PEN vodičem?
Pavel Horský:
Citace: Pavel Horský 16.09.2015, 07:22
Závad může být několik.
Vámi uvažovaný špatný spoj fázových vodičů v odbočné krabici, špatný spoj vodiče PEN v odbočné krabici a nebo problém v samotné objímce žárovky.
.............ž e by se opět osvědčila má křišťálová koule...... a bez doutnavky
Citace: Libor Klíma 16.09.2015, 14:36
Já bych to zase tak tragicky neviděl. Nějaké harakiri tu asi nebude, ale ideálně to taky zapojené nebude. Ale funguje to tak už asi 30let a nikdo do toho nehrabal. Mám tu už elektrikáře, asi po hodině a půl našel pod druhou krabicí smotaný spojený tak, že se jen smotaly dva dráty dohromady a omotaly izolačkou. Toto by mě fakt nenapadlo.
Jako elektrikáře by vás to napadlo, neboť by jste z praxe věděl, že jsou takovýchto spojů plné starší baráky, jako ten váš.
A věřte mi, je jen otázkou času, kdy bude hůř.
Citace: Libor Klíma 16.09.2015, 14:36
BTW, elektrikář má jen vadasku a žárovku a taky to zvládl. Prý mu to stačí ostatním věcem nevěří.
Zvládl, protože je to prostě elektrikář a má svůj styl.
vám jakožto laikovi by bylo prd platné i to nejsvětovější vybavení (dance) :D :)
Tak to prostě je.
Hlavně, že je porucha odstraněna a vy můžete opět v klidu svítit bez blikání. To jsem rád.
Libor Klíma:
Jj máte pravdu p. Horský, byla to jedna ze závad co jste psal. A že elektrikář má praxi a nevidí něco podobného poprvé. Mě by v životě nenapadlo táhnout fázi z vypínače do lustru ze dvou kusů drátu a ještě je spojit jen izolačkou. Proč to někdo udělal nechápu ani teď. Asi jim došel drát netuším. Navíc já drát hledal na cestě mezi vypínačem a světlem, ale on vedl na druhou stranu, kde bych ho vůbec nečekal. V tom se elktrikář zorientoval taky lehce. Prostě věděl jak se to dřív dělalo.
Jak řikáte, je to o té praxi a na toto bych asi nepřišel.
Každopádně to vypadá, že to funguje, tak všem co dali nějaké rady (poklona) .
Jan Franěk:
Taky jsem rád, že jste si pozval odborníka a ten to vyřešil k vaší plné spokojenosti. Pamatujte si to a příště, v případě podobného problému, udělejte to samé. Podle posledních reakcí je vidět, že už rozumíte tomu proč je to jednoduší, než dlouze spekulovat a hledat na internetu.
Ještě dík za zpětnou vazbu a seznámení nás zde s "konečnou diagnózou". Osobně bych si to takto představoval vždy. Většinou tazatel přijde, nasosá rozumy a pak se už neozve. To osobně považuji za neomalené a často by mě výsledek „zkoumání“ docela dost zajímal.
Jiří Schwarz:
Citace: Pavel Horský 16.09.2015, 15:43
...
Hlavně, že je porucha odstraněna a vy můžete opět v klidu svítit bez blikání. To jsem rád.
Z jistého pohledu je to pravda.
Ale já jako velkej rejpal bych si dovolil z jiného pohledu tvrdit, že jeden "blbej spoj" asi nebude jediným problémem a že by nebylo vůbec zbytečné nechat si udělat nějakou kontrolu elektroinstala ce někým, kdo má "lepší vybavení".
Ono takové měření izolačních stavů a především impedance smyčky někdy napoví dost ještě dříve, než se něco pokazí...
Jaroslav Molák:
A musím se jenom připojit se svojí zkušeností elektrikáře, revizního technika a se vzděláním.
váš elektrikář na vás působil možná dobře, jak jinak, když odhalil příčinu.
Kdoví, kde bude ještě další porucha?
Já dříve jako "lídr" přes revize na železnici na Moravě, měl na starosti cca 400 elektrikářů, které jsem i školil, osobně skoro všechny znal z provozu, ale Vašeho bych dnes nezaměstnal, když říká, že mu stačí vadaska. Takový zná moc málo z řemesla.
Jeden a půl hodiny je moc dlouhá doba. Už před čtyřiceti léty existovaly přístroje na odhalení takových banálních poruch (Mášova souprava) a elektrikář, který říká, že mu stačí vadaska (jinému prý nevěří, já říkám, že z elektriky toho moc neví) a žárovka se před Vámi snad hájí jak je dobrý.
Proto přece existují měřící přístroje, kterými se odhalí záležitosti, skryté běžnému kutilovi.
Ale dnes přece umí hodně kutilů i elektriku.
... Jarek
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana