Proč jistič 10A při přepnutí na zapnuto nezapne, ale vypne i přívodní fázi?

<< < (3/5) > >>

Daniel Hudzík:
Aku radu si predstavujete?

Pavel Horský:
Citace: zvolf  31.08.2015, 14:12

U pana Horského jsem se kromě osobního osočování žádnou konkrétní odbornou informaci o příčině stavu nedozvěděl.

Nemyslím si, že by konstatování, že nejste elektrikář bylo nějak urážlivé.
Pokud vás urazilo to, že jsem vás nařknul ze šetření a odhodlání si vše laicky opravit sám, omlouvám se.....i když tato omluva nemění můj postoj k vašemu problému.

- Je možno uvést nějakou pravděpodobnou příčinu /kromě rozpadajícího se spoje/,
  která by vysvětlovala můj původní dotaz s připojeným doplňujícím komentářem?

A proč?
Toto vám sdělí přivolaný elektrikář na místě. O to byste se měl zajímat a ne o nějaké domněnky. A věřte, že více jak domněnka z internetové diskuse prostě vzejít nemůže.

- Mohu do návštěvy odborníka používat zásuvkový obvod, připojený na jinou fázi
  třífázového přívodu a jištěného jističem 16A?               

Jelikož nikdo z nás nezná přesnou závadu, důrazně nedoporučuji užívat kompletní elektroinstala ci do příjezdu odborníka.

Václav Třetí:
Já přesto jednu radu tazateli dám, protože se jedná o dost starou instalaci na chatě, může být problém v jističi u elektroměru (který je s velkou pravděpodobnos tí venku, u chat se s výstavbou elektroměrných pilířů v oplocení začínalo již v 70. létech),  který je možná stejně starý jako instalace a zub času spolu s povětrnostními podmínkami, změnami teploty  atd. ho mohl nahlodat. Vypněte všechny jističe v chatě a hlavní jistič několikrát vypněte a zapněte. Pokud to náhodou pomůže, nebo se situace zhorší, je jistič vadný. Na jeho výměnu pozvěte elektrikáře a na případné hledání závady v instalaci domku též.

P.S. Pokud náhodou máte digitální elměr vyrobený ZPA, najdete na displai svítit L1 L2 L3, pokud bude některé označení fáze chybět, tak už vám nepřichází ani na elměr.

zvolf:
 (poklona)  všem, kteří si našli čas a odpověděli. Dovedu si představit, že mnoho z vás
už odpovídalo i na různé pochybné dotazy a že z toho může pramenit i určitá
částečná předpojatost k některým typům otázek, za kterými se může skrývat
i neupřímnost. Nevím, jestli mi toto vlákno dá možnost popsat skutečný stav zjištění příčiny a odstranění problému po návštěvě revizního technika, který se mi ohlásil na tento čtvrtek, nevím ani, jestli by o to měl vůbec někdo z vás zájem a jestli je to na tomto fóru zvykem...

Jirka Š. Svejkovský:
Samozřejmě to sem pak dejte, zvědavost je druhé jméno elektrikářovo.

A nezlobte se na ně, vámi popisovaný problém může být složitější než se zdá. Kdo běhal dvě hodiny s rychlovarnou konvicí a voltmetrem, aby nakonec našel upadlé PENko jinde, než by čekal, nemá v konání laika důvěru.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana