Proč jistič 10A při přepnutí na zapnuto nezapne, ale vypne i přívodní fázi?

(1/5) > >>

zvolf:
K jističi 10A jsem zkontroloval přívodní fázi-v pořádku. Po přepnutí do polohy zapnuto
jistič nezapne, ale zmizí i přívodní fáze / měřeno "tužkovým" měřidlem- doutnavkou/.
Po přepnutí do polohy jističe "vypnuto" se "fázovka" na přívodu k jističi opět rozsvítí. Zkoušel jsem měnit i jističe, abych vyloučil jejich závadu, ale výsledek je vždy stejný.
Rozvody na chatě jsou staré 30let /AL/,  ale dosud  vše fungovalo bez závad.

Petr M:
Citace: zvolf  30.08.2015, 22:52

měřeno "tužkovým" měřidlem- doutnavkou

A kolik jste naměříl? 30, 130 nebo 230?  :D :D :D :D :D

Tohle chce mít na místě někoho, kdo elektrice rozumí. To vy nejste, pokud měříte doutnavkou  (norm)

A zbytečně to neoddalujte, protože jestli to je to, co si myslím že to je, tak jste právě dostal poslední výstrahu před výjezdem hasičů  (norm)

Pavel Horský:
Citace: Petr M  31.08.2015, 07:58

.............. ..... jestli to je to, co si myslím že to je, tak jste právě dostal poslední výstrahu před výjezdem hasičů  (norm)

Jestli je to, co si myslím, tak právě dostáváte poslední výstrahu před rychlým, ale bolestivým ukončením svého života na této planetě.
Nemíním zde rozepisovat možnosti závad. Tyto zjistí a odstraní elektrikář, kterého si zavoláte.
A opravdu spěchejte!
Jed pravděpodobně ( 98%) o vážnou závadu ohrožující zdraví osob, které se budou pohybovat v chatě a jejím okolí.

Jiří Schwarz:
Myslím, že mě napadají podobné možnosti závad jako kolegu Pavla.
Vypnout, nezapínat, zavolat někoho,kdo má "lepší techniku než zkoušečka" a nějaké znalosti a zkušenosti.

zvolf:
 (poklona) . Nešlo by  pro mne zkonkretizovat onu pravděpodobnou příčinu stavu, popsaného v dotazu, když se na ní všichni odpovídající v podstatě shodují? Do návštěvy elektrikáře, jehož návštěva byla domluvena již v červenci, ale zatím jsem v pořadí /?/,  mám trvale vypnutý tento jistič světelného obvodu, ale při návštěvě chaty mám zapnutý jistič zásuvkového obvodu, napojený na 2.fázi z třífázového přívodu. Je i v tom nějaký problém?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana