Proč jistič 10A při přepnutí na zapnuto nezapne, ale vypne i přívodní fázi?
Pavel Horský:
Ano, je v tom problém.
Předpokládám, že elektrotechnic ká kvalifikace šla jen kolem vás a to dosti velkým obloukem. Pochopte, vy se nemáte v elektroinstala ci co hrabat. Závada většinou nesmrdí jako u plynu, neteče jako voda, ale bez jakéhokoli náznaku chytne a už nepustí.
Nevěřím, že máte ve vašem okolí jen jednoho elektrikáře. Myslím, že jen mlžíte, nechcete elektrikáře zaplatit a myslíte si, že závadu odstraníte sám.
Věřte mi, celý problém není jen o místním odstranění možné závady. Ve vašem případě jde o poměrně starou elektroinstala ci, která je provedena ještě v Al a být vámi, vyndám z peněženky nějakou tu korunu a pozvu si revizního technika.
Petr M:
Nešlo, bez měření není řešení. Zkušenost říká, co by to mohlo být a s jakou pravděpodobnos tí, ale neřekne, co přesně vyměnit.
Nepoužívejte rozhodně 3f spotřebiče a nic, co je na postižené fázi. Zbytek je jenom na vaše riziko.
Jiří Schwarz:
To, že se chová jeden okruh tak jak popisujete, naznačuje mimo jiné na nějaký špatný spoj.
A může to být počátek "rozpadajícího se spoje", který by mohl způsobit i nějaký vážný úraz elektrickým proudem nebo požár.
U člověka,který dokáže formulovat dotaz jako vy, nepředpokládám, že když mu začnu popisovat jak začít od HDS s kontrolou impedance smyčky, že by měl schopnosti a vybavení pro takovou činnost.
A takové nějaké kutilské zásahy, nějak rejpnu, ono se to zlepší, tak uvidíme co to vydrží, co to bude dělat dál, to je úplně špatně a nechci k takovým riskantním činnostem někoho nabádat.
zvolf:
V poučení o vedení diskuse jsem se dočetl, že se mám vyvarovat emotivních výrazů a striktně se držet technické podstaty problému. Domníval jsem se, že totéž mají dodržovat i lektoři.
U pana Horského jsem se kromě osobního osočování žádnou konkrétní odbornou informaci o příčině stavu nedozvěděl.
Nikde jsem ani náznakem nežádal o technický postup pro opravu svépomocí.
Ještě tedy jednou:
- Je možno uvést nějakou pravděpodobnou příčinu /kromě rozpadajícího se spoje/,
která by vysvětlovala můj původní dotaz s připojeným doplňujícím komentářem?
- Mohu do návštěvy odborníka používat zásuvkový obvod, připojený na jinou fázi
třífázového přívodu a jištěného jističem 16A?
Jiří Schwarz:
Omlouvám se za trochu nestandardní citaci:
...
U pana Horského Pavla si dovolí provokovat jen ti, co ho nepotkali osobně... :D
Nikde jsem ani náznakem nežádal o technický postup pro opravu svépomocí.
Ještě tedy jednou:
- Je možno uvést nějakou pravděpodobnou příčinu tak žádáte nebo nežádáte radu? /kromě rozpadajícího se spoje/,
která by vysvětlovala můj původní dotaz s připojeným doplňujícím komentářem?
- Mohu do návštěvy odborníka používat zásuvkový obvod, připojený na jinou fázi
třífázového přívodu a jištěného jističem 16A?
vzhledem k tomu, že "první závada" může být počátkem něčeho, co bude pokračovat zhoršením funkce nebo bezpečnosti dalších okruhů, jako RT, který zná skutečný stav jen z vyprávění, vám provoz okruhu nemám možnost ani právo zakázat, ale nečekejte, že vám provoz doporučím!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana