Je toto zapojenie a osadenie rozvadaca v poriadku?
Kovac Peter:
Nie som profesionál, ale ani laik (pracujem so slaboprúdom) takže v tomto sa až tak moc nevyznám. Momentálne prerábame byt po rodičoch 3+1 v Nitre. Vzhľadom na to, že ja pracujem v Nemecku ma výber "odborníkov" na povel manželka. V technických veciach sa preto radíme na diaľku což je kapku problém (ale obklad do kúpelne vybrala pekný :-) )
Bol jej doporučený kolegyňou z práce "tento borec" jej sa javil ako odborník - aj z tých textov na jeho stránkach. Ale mne to až taký odborník nepríde. Skor slušný začiatočník.
Takže skúsim to zhrnúť: čo to o prepäťovkách viem a pokiaľ sa to nerieši komplexne v celej budove tak v tomto konkrétnom prípade je úplne zbytočné, zle umiestnené proste vyhodené peniaze. Viem, že z technického hľadiska je to zapojené v poriadku (i keď úpravu by som aj ja zvládol lepšiu) ale z praktického garaž by si zaslúžila ak nie vlastný prívod, resp. rozvádzač tak aspoň zvlášť obvod a nie spolu s chladničkou a 1/2 kuchyne.
Tie hlavné prepoje sú evidentne 2,5 mne sa to zdá tiež tenké. Nechápem ten hlavný vypínač. Musí tam vôbec byt nie je to zbytočné? 25 ak nie 32 pred elektromerom za nim 2X chranic 25/0.03A nepozdáva sa mi tam ta selektivita.
Keď porovnám jeho prácu, s tým čo má popisané na stránkach a čo mi o ňom napísala manželka, mi to príde celkom ako práca začiatočnícka. Síce nie je to zle a ale od dokonalosti to ma hoodne ďaleko.
Takže to hneď asi aj uzavriem . . . nájdeme iného. A ďakujem za radu revizaka si určite nájdem iného a pošlem ho tam ešte pred murármi 8)
Snažím sa pochopit:
Tak začnime s tým vaším za 1. - čo to o prepäťovkách viem a pokiaľ sa to nerieši komplexne v celej budove tak v tomto konkrétnom prípade je úplne zbytočné, zle umiestnené proste vyhodené peniaze. Ako viete z Nemecka posúdiť že to v tej budove nieje riešené ? podla jednej fotky ? za 2. - (Nechápem ten hlavný vypínač. Musí tam vôbec byt nie je to zbytočné? 25 ak nie 32 pred elektromerom za nim 2X chranic 25/0.03A nepozdáva sa mi tam ta selektivita. ) Hlavný vypínač musí byť to áno a nevadí ak je ním istič napr. aj tej istej hodnody, skor to je zvýšena ochrana.. ďalej 2xchránič 25A - chránič nechráni nadprúd ak nieje kombinovaný a tento nieje kombinovaný, to že je tam 25 A napísané znamená že sa jedná o kontakty, za 3. - hlavné prepoje sú práveže evidentne hrubšie oproti 1,5 a 2,5mm čo vstupujú do 10 až 16 A ističov...
Miroslav Minařík:
Citace: Snažím sa pochopit 30.06.2015, 02:50
A co je prosím jméno a co příjmení? Do teď jsem si myslel, že na Slovensku jsou jména podobné.
František Sichinger:
Citace: Lukáš Rotrekl 28.06.2015, 11:24
Hlavně su zvědavej, jak se budou měnit trubice nad bazénem... Asi si nafouknou člun :D
Takhle tu stejným způsobem zprznila firma světla nad bazénem známýmu. Takže natahat fošky, nandat štafle a jinak když se spadne, tak do vody :D
Cena instalace za dvacku? Je to s daní nebo bez? Byt 2+1 - chodba, WC, koupelna, kuchyň obývák, ložnice, rozvaděč, přívod pro byt, revize, vysekání, úklid a odvoz sutě, demontáž staré instalace, opětovné připojení spotřebičů... Nevím nevím. Leda že by chlapy šli domu bez vejplaty.
Ivan Polínek:
Citace: kovac peter 27.06.2015, 20:43
Poprosim nazor odbornika na osadenie a zapojenie rozvadzaca "profi firmou " po rekonstrukcii 3 izboveho bytu s garazou.
Není to tak nejhorší, ale chcete-li připomínky máte je mít:
1. Místo dvou PE-PEN přípojnic použít jen jednu, odpadnou tím dva spoje k dolní přípojnici
2. Světla a zásuvku pro ledničku zapojit před chránič
3. Jeden zásuvkový okruh pro bytové zásuvky u 3-pokojového bytu se mi zdá málo
4. Rozfázování jednotlivých okruhů by mohlo být lepší
5. Přepěťovky zapojit až za hlavní jistič
Ostatní jsou kosmetické záležitosti
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana