Je toto zapojenie a osadenie rozvadaca v poriadku?

<< < (5/8) > >>

Milan Hudec:
Normálně se to dělá tak, že družstvo akvabel vytvoří pyramidu a ty stojíš na jejím vrcholu :)

Pavel Horský:
 :D :D  jj, to by mě také zajímalo.  

Pak stojí za zmínku ta dvojlinka vedoucí zpod rámečku vypínače. Zřejmě mistrovo "majstrštyk"  :D

Pavel Horský:
Citace: Václav Komárek  28.06.2015, 11:30

No jo, ale dělá i revize, tak jak to laik má asi vše odhalit?

To je samozřejmě problém. Laik není schopný posoudit, zda je to dobře nebo špatně a nezbývá mu než věřit.
A revize mu zřejmě někdo dělá. Co já vím, tak RT on není.

IM:
Výrobní štítek se základními údaji nikomu nechybí?  :-[
A jaké jsou doklady dodané k rozvaděči?

Jan Franěk:
No. Sice laik nemůže poznat kvalitu díla a jestli je zařízení bezpečné, stejně jako mi zde z pár fotek. Rozumný laik ovšem nechce revizi po firmě, která elektroinstala ci provedla, ale pozve si nezávislého revizního technika, nejlépe toho s nejhorší pověstí u elektro firem. Ten jim jistě šlape na paty a proto nebude oblíben, naopak laici budou mít jistotu, že jeho kontrola bude pečlivá a odhalí problémy, které montážní firma případně napáchala.

Pokud jdou nejsnadnější cestou, stávají se spolu-pachateli toho díla a každá další diskuse nemá za mák cenu.

Jinak to, že rozvaděč nevypadá na první pohled nejhůře (taky jsem viděl mnoho horších),  ještě neznamená, že je opravdu vše v pořádku. Pár připomínek už zde kolegové měli.  Myslím, že nezávislý RT by vám řekl mnohem více, po podrobné prohlídce rozvaděče a jeho dokumentace. Tuto cestu bych doporučil.

Napište od kud jste a možná se zde nějaký kolega RT, z vašeho okolí najde.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana