Je toto zapojenie a osadenie rozvadaca v poriadku?
Kovac Peter:
Važený pán "Snažím sa pochopiť"
Ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď hodnú odborníka.
ad1. myslím že dôvod prečo tam nemá byť ta prepäťovka je popísaný vyššie - (zóna uloženie prívodného vedenia). Okrem toho sa v tomto ako aj v mojom prípade jedná o rekonštrukciu cca 50 rokov starej inštalácie. Moc by ma zaujímalo ako by sa to v existujúcej stavbe dalo riešiť komplexne - to je skôr rozprávka. Varistor starne a je ho treba aspoň raz ra rok skontrolovať čo v obytnom dome nikto robiť nebude - takže blbosť a vyhodené peniaze.
ad2. Nie je možné pokladať za hlavný vypínač aj istič pred elektromerom? V Tom prípade je možné z uvedeného vypustiť celú prvú radu a zmenšiť velkosť rozvádzača o 1/3. (neviem pýtam sa) Či sú chrániče kombinované alebo nie - mi z tej fotky nie je jasné ale v tomto prípade tam potom stačil hádam aj jeden.
Nie je mi to jasné - nemal by sa v prípade poruchy vypnúť iba obvod v ktorom je porucha a nie 1/2 inštalácie? o čom je takýto spôsob ochrany a zapojenia.
ad3. Mne sa tie vodiče zadajú tenké to ma byt 4ka alebo 6tka? Mne to príde na 2,5 - neviem to posúdiť - konštatujem čo vidím. Len vy viete asi o tej inštalácie asi niečo viac ako tak pozerám ...
A chcel by som sa ešte spýtať na margo tých aktívnych bleskozvodov. Aká je situácia na Slovensku a v ČR? Tu v Nemecku ich vidieť nie je a kolega mi dokonca vravel že sa nesmú používať.
Kovac Peter:
Citace: Ivan Polínek 30.06.2015, 22:28
Není to tak nejhorší, ale chcete-li připomínky máte je mít:
1. Místo dvou PE-PEN přípojnic použít jen jednu, odpadnou tím dva spoje k dolní přípojnici
2. Světla a zásuvku pro ledničku zapojit před chránič
3. Jeden zásuvkový okruh pro bytové zásuvky u 3-pokojového bytu se mi zdá málo
4. Rozfázování jednotlivých okruhů by mohlo být lepší
5. Přepěťovky zapojit až za hlavní jistič
Ostatní jsou kosmetické záležitosti
Išlo mi o názor na odborníka,nakoľko tento živnostník bol odporučený manželke. Vzhľadom na vyššie uvedené mi ako odborník nepríde.
Až teraz mi došlo že ak sedia popisky so skutočným stavom - tak naozaj všetky 3 izby sú na 1 obvode. To je podla mňa dosť veľký problém. Preto zháňame človeka, ktorý vie poradiť a má reálne skúsenosti a praktické nápady.
V podstate túto tému môžeme ukončiť nakoľko tento človek neprichádza do úvahy a referencia, ktorú manželka dostala nebola dobrá
Jan Franěk:
Citace: Kovac Peter 30.06.2015, 22:41
A chcel by som sa ešte spýtať na margo tých aktívnych bleskozvodov. Aká je situácia na Slovensku a v ČR? Tu v Nemecku ich vidieť nie je a kolega mi dokonca vravel že sa nesmú používať.
Zkuste zdejší vyhledávání. Na toto téma je zde už mnoho diskusních vláken. Najdete zde i stanovisko UNMZ, k používání ESE hlavic. SLovensko se zde také několikrát probíralo.
Jeden z příkladů
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,32424.0.html
Jaroslav Hasala:
Na objekt typu třípokojový byt s garáží mi připadá, že je zde málo okruhů.
Miroslav Minařík:
Citace: Kovac Peter 30.06.2015, 22:59
Preto zháňame človeka, ktorý vie poradiť a má reálne skúsenosti a praktické nápady.
A na Slovensku nejsou projektanti?
A já s tolikati mluvil.
To je jako dejavuee.
Vždy si někdo najde jednoho člověka a očekává od něj všechno.
Ten to sesmolí jak si myslí.
A zadavatel pak googlí co s tím udělat.
Dnešní elektrotechnik a je rozsáhlejší, než před 15 roky, natož, před 30.
Když tu už 15 roků píšeme, že je potřeba mít projekt nebo alespoň návrh od projektanta, tak je to jak když hrách na zeď házíme.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana