Může po mě ČEZ chtít, abych si přípojku nn do 50m od sloupu zaplatil sám?

<< < (2/6) > >>

Jan01:
,  pridam zde svuj dotaz. Mam na baraku hds s pojistkama zabudovanou tak nesmyslne, ze je v rohu a navic tak  3cm utopena ,  coz znamena, ze dvirka jdou otevrit jen trochu, pro vymenu pojistek dostatecne. Ale problem  nastane v pripade, ze zateplim steny domu. To by byl trochu orisek, ktery nevim jestli by mel dobre reseni. Proto jsem premyslel nad prelozkou. Stacilo by posunout o pul metru az metr. Jenze ted  ctu, ze za to chcou hruzne penize. Nasel jsem ale akorat ceny za presun sloupku na hranici. Ne ve zdi. Nemate s tim prosim nekdo zkusenosti? S kabelem problem nebude. Bude se posouvat ve smeru privodu.  (poklona) .

Jiří_Hrubý:
Tak z nich zase nedělejme démony...
Zavolejte na zákaznickou, že zateplujete a máte na chalupě HDSku, kterou byste rád zabudoval aby lícovala s novou fasádou. Ale může to trvat měcíc, nicméně jsou to náklady distributora. Pro vás je v takové situaci výhodné zajistit si v návaznosti na své náklady výměnu HDV (kabel do hodin),  případně i RM, pokud nevyhovuje či je to starý, ať to máte pod novou fasádou bez zdroje potenciálních poruch.

Radim Strycharski:
Můžete požadovat opravu stávajícího stavu, protože jenom částečné otevření dvířek není vyhovující. Při té příležitosti se můžete pokusit nějak domluvit s distributorem (nebo s jeho provádějící firmou),  že pozici skříně upraví podle nové budoucí fasády. Vyhovět vám může, ale nemusí. Pokud ale budete požadovat přeložku, tak už to nejspíš budete muset všechno hradit. Je to ale jednoduchá záležitost a nemělo by to stát majlant. Oslovte distributora a uvidíte.

Jiří_Hrubý:
Citace: Radim Strycharski  26.04.2019, 18:57

Můžete požadovat opravu stávajícího stavu, protože jenom částečné otevření dvířek není vyhovující.

A pro koho není vyhovující? Snad pro odběratele, který do ní nemá přístup?
Je tedy fakt, že už jsem viděl i SP100 otevřenou z boku majzlíkem, ale pravidlem je, že jak nesvítí fáze na hodinách, volám poruchovku...
Tazatel sice neuvádí distribuční území, ale jak jsem psal výše v rajonu ČEZu se tyhle výměny při rekonstrukci fasády dělají běžně, bez cavyků, jen se musí zažádat včas, kvůli kapacitám.

Rozvodak:
Citace: jirina42  11.06.2015, 21:54

Budeme stavět na pozemku v zastavěné části obce.
Sloup nn je na hranici pozemku, ale pilířky bych potřeboval postavit až na opačné straně pozemku (cca 21m od sloupu),  jelikož na straně, kde je sloup, bude branka a pak hned vjezd pro auto.

ČEZ zadal vypracování projektu firmě, paní projektantka mě oslovila a sdělila mi, že ČEZ navrhuje pilířky umístit max. do 5m od sloupu (z důvodu nákladů),  a jestli je chci dál, tak si musím přípojku zafinancovat sám (350 Kč/m).

Má na tohle ČEZ právo?
Měl jsem za to, že musí přípojku do 50m vybudovat zdarma (samozřejmě jsem zaplatil oněch 125000 Kč).

Já si říkám že se s vámi baví. Obecně vzato je požadavek aby neměřené vedení bylo co nejkratší, tudíž aby RE byl pokud možno co nejblíže tomu sloupu nn kde je HDS. Jinak je to v rozporu s připojovacími podmínkami.

Citace: Jan01  26.04.2019, 10:55

,  pridam zde svuj dotaz. Mam na baraku hds s pojistkama zabudovanou tak nesmyslne, ze je v rohu a navic tak  3cm utopena ,  coz znamena, ze dvirka jdou otevrit jen trochu, pro vymenu pojistek dostatecne. Ale problem  nastane v pripade, ze zateplim steny domu. To by byl trochu orisek, ktery nevim jestli by mel dobre reseni. Proto jsem premyslel nad prelozkou. Stacilo by posunout o pul metru az metr. Jenze ted  ctu, ze za to chcou hruzne penize. Nasel jsem ale akorat ceny za presun sloupku na hranici. Ne ve zdi. Nemate s tim prosim nekdo zkusenosti? S kabelem problem nebude. Bude se posouvat ve smeru privodu.  (poklona) .

Hloupost. Jak říká kol. Hrubý, až to budete chtít zateplit, tak se s předstihem informujte s Distribucí, vždy se dá dohodnout. Není ani jejich zájmem aby měli svou skříň nedobitnou.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana