Jakou velikost jističů dát za původní staré v bytě s 1F přívodem ?

<< < (3/5) > >>

Honzahonzík:
Jen bych měl ještě jeden dotaz pokud mohu - na chalupě mám již dlouho připravený kabel pro tři bodovky 230V. Snižoval se strop sádrokartonem, takže bodovky budou upevněné do sádrokartonu. Přívodní kabel je tažen v prostoru nad sádrokartonem a je to CYKY 3cx1,5. Přiznám se, že si to zapojím sám, neboť na tom asi není co zkazit, ale jen chci poradit: existuje nějaká speciální krabice či svorka do které se zapojí dva vodiče ( lanka ) od bodovky k přívodnímu kabelu CYKY? Dal bych CYKY kabel do krabice ( např. S-BOX 106 ) z ní vyvedl tři kabely pro tři bodovky, ale jaké svorky vy osobně používáte k připojení bodovek? Děkovat se nesmí.
doplnění: může být k napojení bodovek ViD Elstroem C1073010 ? Do krabice bych použil Wago

Vít Rotrekl:
Citace: Honzahonzík  09.05.2015, 10:06

Soused si nechal vyměnit dvě zásuvky, jeden vypínač a bylo mu naúčtováno 200,- Kč paušál, 300,- Kč práce ( materiál platit to je jasné ). Práce byla za 3/4 hodiny hotová a dávat někomu 375,- Kč za hodinu práce plus za dopravu asi limuzínou, to tedy nemíním.

A to se vám zdá jako moc? Za odbornou práci?  (zle) (zle) (zle) Já teda nevím, já si počítám 300Kč/hod + 500Kč doprava. KDyž je to pro někoho koho vidím poprvý v životě a pravděpodobně už ho nikdy neuvidím...
A nemám pocit, že bych měl málo práce...

A k těm jisitčům. POkud jsou tam staré ITV, tak když místo nich dáte nové s charakteristik pou B, tak budou při některých spotřebičích zaručeně vypadávat. Takový jednoduchý příklad je vysavač. Na ITV 10A v pohodě jede. A B 10A spolehlivě shazuje

Zdenek Hejčl:
Zákazníci si myslí, že:
1/ naložení auta
2/ čas strávený jízdou auta
3/ PHM
4/ amortizace auta + opravy
5/ silniční daň
6/ dálniční známka
atd....
Je zadarmo a do ceny zakázky se nepočítá.
Kdyby jel montér taxíkem a nechal si zaplatit vše zákazníkem asi by  (cryi)
Spousty lidí žije v mylném světě sociku, kdy si věci co potřeboval vzal z fabriky to je přece zadarmo.... jen 10 minut strachu, že ho někdo na bráně neprošacuje...

Honzahonzík:
Ano, zdá se mi to příliš moc a přemrštěné... ale nijak tu debatu rozvířit nechci, každého věc jak se s tím vypořádá.
Bylo to jen mé pouhé konstatování zkušeností mých dvou známých s živnostníky a toho, co já osobně nejsem ochotem akceptovat.

Jiří_Hrubý:
No, když si od toho odečtete daně a pojištění, amortizaci prostředků, školení a udržování kvalifikace a další jako i OPP atd. (což jinak platí zaměstnavatel),  dostanete se na částku hodinové mzdy zaměstnance.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana