Jak připojit indukční desku a vestavnou troubu na jednu 3f přípojnici?
David Frýba:
Co říká výrobce v návodu pro použití indukčních varných desek, jedná se mi o kapitolu elektrického přívodu.Kdo nechce číst celý návod odkaz na vyfocenou stránku s doporučením výrobce o přívodním kabelu. Kabel co doporučuje výrobce 5Cx1,5 se mi zdá trochu drsný i pro vyrovnanější povahy.Kapitol a čím takovýto kabel jistit chybí.
http://www.whirlpool.cz/data/blob-rename/priloha-application_pdf-20140205140000-0000-501930000334CS.pdf/
Juraj Rojko:
Pozor, tím se myslí, pouze krátký gumový kabel (H05RR-F) od desky ke krabici (sporákové kombinaci), nikoli CYKY ve zdi. Tímto typem kabelu (s průřezem 1,5) bývají některé desky vybavené přímo od výrobce. Ostatně, z jakého kabelu jsou běžně vyráběny 16A prodlužovačky?
Zdeněk Mazač:
Ale výrobce čehokoliv elektrického nezajímá instalace, to odbude větou, že instalace má odpovídat příslušným národním normám/předpisům, že vše má připojovat osoba kvalifikovaná. Výrobce přece neví, jak bude přívodní kabel v instalaci uložen, jak bude dlouhý.......o n jen popíše, jak se má zařízení připojit do přípojného bodu.
Jan Bocek:
Citace: Juraj Rojko 10.02.2015, 22:19
Myslím, že budete dost překvapený z výsledku vaší domácí úlohy. Ale když se pak nad výsledkem zamyslíte, tak se asi plácnete dlaní do čela. ;)
Tak jsem to již udělal i s tím plácnutím do čela.
Za prvé mne vůbec nenapadlo, že se může jednat o skoro symetrickou zátěž.
Pokud k ní dojde, tak nulákem nepoteče žádný proud.
Ale i při značně nesymetrické zátěži proud v nulovém vodiči nebude nikdy větší než ve fázovém vodiči.
Je vidět, že i mistr tesař se utne......a je překvapený. Elektrika je dobré doškolování... .
IM:
Chtěl bych vidět tu přípojnici. :o Nebo je to matení pojmů? :(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana