Jak připojit indukční desku a vestavnou troubu na jednu 3f přípojnici?

<< < (7/8) > >>

David Frýba:
Citace

Výrobce přece neví, jak bude přívodní kabel v instalaci uložen, jak bude dlouhý.......o n jen popíše, jak se má zařízení připojit do přípojného bodu.
Pane Mazač já hodně čtu Vaše komentáře a vím, že vše co napíšete má hlavu a patu.Mohu tedy v přípojnicivé krabici z pevného kabelu na pohyblivý přívod změnit průřez (snížit)?Na školení vyhlášky jsem byl školen, že tyto místa (změna průřezu) se musí osazovat jištěním?

Kastner Lubomír:
Pánové o čem se tady vlastně bavíme?? V návodu pro tuto varnou desku je jasně a s vykřičníkem napsáno, kdo to smí zapojovat. V návodu jsou pak i pokyny pro vypínání,jištění a ochrany. A i kdyby to vše bylo málo, tak součástí dodávky je přívodní kabel. To vše je jasně napsané v návodu. Ale jak jsou tam uvedena i servisní střediska. A to je přesně o tom, co jsem říkal. Návod nikdo nechce a neumí číst!! Stačilo si jen zajít na stránky elektrolux.

Pavel Stránský 111:
Když to tahám nové připravím dva solo kabely se solo jištěním 5x2,5 deska a 3x2,5 trouba. Ale pokud je tam jen 5x2,5 není v tom absolutně žádný problém je přeci jedno jestli připojím sporák co má 10KW a nebo troubu a desku co mají dohromady taky 10KW plus mínus dle výrobce. Každopádně výrobci s tím většinou počítají deska býva na 400V -dvě fáze a jedna mi zbyde na připojení trouby! Každopádně není to pravidlo zapojit se dá i jednofázově atd! Viz návod od výrobce desky.

Milan Hudec:
Bezpečnost se na rozdíl od proudů ale vektorově nesčítá, jakpak to bude třebas s vyzařovåním desky a aktivní protetikou v těle hospodyňky, to jí budete nahazovat strojek po každém úkonu u plotny?,  zařízení je zkoušeno a certifikováno po jednotlivých spotřebičích nikoli po jejich sestavách.
Úvahy o kolik mohu zkrátit kondom abych byl stále v bezpečí jsou sice zajímavé, ale jaksi mimo mísu.

Jiří Schwarz:
Citace: David Frýba  11.02.2015, 02:41

...Mohu tedy v přípojnicivé krabici z pevného kabelu na pohyblivý přívod změnit průřez (snížit)?Na školení vyhlášky jsem byl školen, že tyto místa (změna průřezu) se musí osazovat jištěním?

Obecně, nejen pro tento případ:
Jištění by mělo být vyhovující pro "nejslabší článek"
Takže platí pravidlo, že v místě snížení průřezu je třeba osadit jištění. Ale to nemusí být v některých případech nutné.
Např. pokud mám delší vedení, použiji větší průřez kvůli minimalizaci ztrát, na konci dám kus vedení menšího průřezu, pokud jištění vyhovuje i tomu "slabšímu konci",  je logické, že v místě přechodu na menší průřez to již řešit nějakým vloženým jištěním nemusím.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana