Je spotřeba 4.500kWh za 4 měsíce v rodinném domě v pořádku?
František Šohajda:
Citace
Je to asi lehce přirovnatelné k tomu, když se zeptám, je spotřeba 6,8 ltr/100km u mého vozu ještě v pořádku?
Jen jsem si vzpomněl na jednoho vedoucího v jedné nemocnici s dotazem na spotřebu dieslu 800kVA při provozu?
Řekl jsem mu, že má různou spotřebu, dle toho jak se šlápne na plyn ! ;D ;D ;D
Nechápal, kde to má plyn?? ;D ;D
Při odebraném výkonu v rozmezí 70-500 kVA nelze přesnou spotřebu za hodinu vypočítat, ani kdyby to zadal giga počítači!! (dance)
Jen malé odbočení...... :)
Jiří Schwarz:
To odbočení ke spotřebě motoru mě připomnělo silně inteligentní dotaz - jakou má spotřebu na 100km vrtulník LZS ?
Tazatelce bylo divné, že se spotřeba neudává na kilometry, ale na čas ve vzduchu a že "dost žere" i když visí na místě...
Jan Franěk:
Dotaz vůbec není hloupý, ale celkem běžný a byl položen z celkem pochopitelných důvodů.
Mnoho lidí si nepamatuje základy fyziky ze základní školy, netuší co je výkon, příkon a jak se dostanou ke kWh. Chcete jim to vyčítat? Vy si pamatujete vše?
Vidí jen konečné číslo na elektroměru, nebo ve vyúčtování a částku k zaplacení. To, že mi tady tyto principy chápeme, ještě neznamená, že tazatel musí být hloupý. On zase bude vědět a znát mnohem lépe, drobnosti v oboru kterým se zabývá on. Tedy osočovat jej z hlouposti, je projevem podobné hlouposti.
Navíc dotaz se netýkal přesného výpočtu spotřeby el. energie, proměněné na teplo, ale jen toho, jestli je zjištěná spotřeba reálná v jejich podmínkách. Informací bylo poskrovnu, ale přesto stačily na nějaký odhad, který by jim mohl prozatím stačit. Tedy odpověď obdržel a protože se dále neozývá, předpokládám, že pro něj dostatečnou.
Vše ostatní okolo je opět zcela zbytečným marastem, který také příliš nepřispívá k dobrému obrazu, zdejších diskutujících.
Ján Garaj:
Citace: Jiří Novotný- Stryker 07.02.2015, 16:30
Já se přiznám, že Vaši reakci nerozumím. Tazatel se zeptal a na svůj dotaz dostal odpověď. Proč si myslíte, že ta otázka je blbá?
Barva hnědá, obsah motoru 2,0 GDI 4x4, jezdím celkem slušně ;D
Vzhľadom k tomu, že barva je hnedá, je tá spotreba malá.Auto je posra....Koleg ovia Franěk a Schwarz vám to napísali slušnejšie.
František Kabát:
Jen bych doplnil jednou, podle mne, kuriozitou.
Syn stavěl na klíč půlku dvojdomku v lokalitě u Pardubic. Elektro kotel na podlahové topení a bojler. Ve standartu byl pouze jeden stykač na HDO s tím že ČEZ zde nepožaduje oddělené spínání pro bojler. Druhý stykač byl tedy jako nadstandart. Musel jsem pak synovi, který je muzikant, pracně vysvětlovat jak by se mu zvýšila spotřeby elektřiny při každém upuštění vody v kuchyni.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana