Proč chránič vybavuje při spouštění spotřebiče s výkonem nad 2kW?
Lukáš Rotrekl:
Lépe asi mělo být řešeno bleskosvodiče pro "pospojení" na rozhraní zón LPZ0-LPZ1
Petr M:
Citace: Milan Hudec 09.02.2015, 10:06
Můžete rozvést čtvrtý bod?
V TN-C a TN-C-S vstupují zvenku čtyři vodiče, protože PE je spojený s PENem. Nepředpokládám, že uvnitř dobře vydrátovanýho rozvaděče s bodem rozdělení bude mezi PE a N při zásahu několik kV. S klidem se dá vynechat. A protože jsou všechny dráty elektricky svázány (skrz zdroj a spotřebiče), má rozdíl potenciálů takový příjmenější průběh.
Oproti tomu v TT, kde rozvodná síť plave proti místní zemi, budou ty kilovolty rozdílu mezi N (L) -PE při bouřce tak nějak normální... (norm) Takže rozhodně zařadit i kousek mezi N-PE a rovnou první jakost!
Radim Strycharski:
Jenom doplním, že tady lze předpokládat přepěťovky za chráničem, takže by se nemělo zapomenout na tento článek:
Jaroslav Hasala:
Citace: Petr M 09.02.2015, 09:00
...
2. Tento rozdíl napětí dělal rozdíly plynařům, museli vkládat izolační kusy k plynoměrům.
...
Mě by spíše zajímal ten druhý bod, s tímto jsem se nikdy nesetkal a ani mi není jasné, proč by to tak mělo být ...
Pavel Stránský 111:
Kolegové mohli by jste nás mladší poučit o tom jaké jsou vlastně výhody sítě TT a proč se vůbec používala třeba na jižní moravě.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana