Je nízký tarif v čase nt v celém domě nebo jen ve vybraných okruzích?

<< < (4/6) > >>

Jan Franěk:
Citace: Roger  06.02.2015, 10:24

si dovolim se v teto souvislosti Vas dotazat, kolik cca stoji Kc (ze strany elektrikare) zmena 3x25A na 1x25A hlavni jistic v rozvadeci...

To záleží na místních podmínkách. Jestli bude například potřeba vyměnit i vodiče v rozvaděči, nebo půjde opravdu jen o výměnu jističe. Také na připojovacích podmínkách konkrétního distributora.
Počítejte s cenou od cca  600kč, po 2000kč, bez dopravy a revize.

distributor ho tlaci do REVIZE, pritiom puvodne pry bylo nutno jen elektrikare s e50, co smi rozplombovat jistic

Podmínky určuje distributor. Pokud požaduje revizi, tak ji prostě musíte nechat udělat. V regionu ČEZ, jde o běžný požadavek, v těchto případech. Ceny se různí, dle lokality i distributora.  nejčastěji okolo 700-1100kč, za odběrné místo. Ale třeba u PRE, to může být  i 1500-2000Kč. Tam je to jiný svět. SAmozřejmě plus doprava.

a musi se menit 3f za 1f nebo staci jen zaslepit

Ano, musí.

kolik by v pripade nutnosti mohla stat revize na byt 1 plus kk?

Opět se ceny odvíjí od konkrétní lokality. V mém okolí to bývá nejčastěji okolo 1800-2800Kč. Záleží na počtu vývodů(měření)  i stavu a přístupnosti instalace. Není problém ani 3500Kč . V tom bývají i drobné opravy, nebo dotažení spojů.
Opět bez dopravy.

V žádném případě nebere tyto ceny jako "zákonem určené". Vždy bude záležet na lokalitě, místních podmínkách a možná i sezoně. Napsal jsem nejběžnější ceny z mého okolí! Moje se pohybují vždy v horní hranici. Přistupuji k revizím pokud možno odpověďně a stojí mě to tak mnoho práce navíc. Výsledkem je pak, zpráva o skutečném stavu a bezpečnosti instalace.

František Šohajda:
Citace

Opět se ceny odvíjí od konkrétní lokality. V mém okolí to bývá nejčastěji okolo 1800-2800Kč. Záleží na počtu vývodů(měření)  i stavu a přístupnosti instalace. Není problém ani 3500Kč . V tom bývají i drobné opravy, nebo dotažení spojů.
Opět bez dopravy.

Ano ,  znám kolegy co to dělají za cenu  v rozmezí 3 piv až 7 000.-Kč ! ;)
Jen doplním kolegu.  Někdy je to zajímavé,se majitelů poptat kolik platili.
Naposledy jsem viděl revizi RD 6+2 starší dvougenerační za cenu revize
29 000.-Kč......zaplaceno!

Revizi většinou chtějí všichni distributoři.. .a nejen k uložení, ale RZ i čtou a kontrolují....
Dříve tomu tak nebylo!

Vít Rotrekl:
Ano čtou. Už mě byla párkrát vráce revize, že tam mám nějaké chyby. Např n 1. stránce vel.- Hl.jističe B25A/3 a na druhé už je 32A. Tak mě to bylo vráceno ať si to rozmyslím co tam bude :)

Petr M:
Citace: Josef Tomek  03.02.2015, 09:47

Nedaří se mi to také dohledat (resp. nacházím různé informace, kterým moc nerozumím),  jaký je příkon průběrného tepelného čerpadla, když jede bez topné spirály (předpoklad venkovní teploty O C, teplota sekundáru 45 C)?

Ono to není tak jednoduchý. Tohle není o tom, že někdo řekne jedno číslo, ale o tom, že s rozdílem teplot roste spotřeba energie. Od nuly, když tam není rozdíl, až po teplotu, kdy je poměr 1:1 = na joule energie z TČ je potřeba 1 joule energie pro TČ. Možná právě proto se to nedá tak snadno dohledat...

A právě proto je u TČ pomocný topení (elektrokotel, krbová vložka u vzduch-voda,...). Protože od jisté venkovní teploty už do TČ rvete víc, než dostanete.

Juraj Rojko:
Citace: Josef Tomek  03.02.2015, 09:47

Nedaří se mi to také dohledat (resp. nacházím různé informace, kterým moc nerozumím),  jaký je příkon průběrného tepelného čerpadla, když jede bez topné spirály (předpoklad venkovní teploty O C, teplota sekundáru 45 C)?

To bude tím, že žádné průměrné tepelné čerpadlo neexistuje. Příkon každého čerpadla je uveden v technických parametrech, zvolte si konkrétní typ a pak to už dohledáte snadno. Pokud ale chcete mít alespoň řádovou představu, tak u čerpadel pro RD se jedná o jednotky kW. (Pro přibližný údaj lze také vydělit deklarovaný výkon čtyřmi.) Je dobré si uvědomit, že elektrický příkon je víceméně konstantní, ale tepelný výkon je velmi proměnlivý a závislý na mnoha okolnostech. Např. na teplotě topné vody - těch 45°C je na TČ už docela dost. Pokud jste hloubavý, tak se podívejte na http://www.tecep.cz/,  najdete tam spoustu informací a čísel.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana