Je nízký tarif v čase nt v celém domě nebo jen ve vybraných okruzích?
Josef Tomek:
Asi jste mě špatně pochopili, neptám se na to, jak změnit tarif, ale na vhodnou volbu tarifu pro souběh akumulace a tepelného čerpadla (dva tarify? tři tarify? dva elektroměry? případně jiné řešení?). Zajímalo by mě, jestli s tím má někdo zkušenosti, jaký režim se v praxi nejlépe osvědčuje. Nedaří se mi to také dohledat (resp. nacházím různé informace, kterým moc nerozumím), jaký je příkon průběrného tepelného čerpadla, když jede bez topné spirály (předpoklad venkovní teploty O C, teplota sekundáru 45 C)?
Vít Rotrekl:
Nevim jestli je to stejne u PRE a CEZ, ale u EON se pri sazbe D45d D56d osazuje HDO se tremi relatky. Jedno prepina sipku/tarif na elektromeru, druhe spina 8hod napr. pro bojler, akumulacky a treti spina primotop/tepelne cerpadlo. Takzs mate z HDO dva "vystupy" na ktere pripojite relatka/stykace, ktere bud primo ovladaji stykace nebo jen "opakuji" povel HDO dal. Tedy do primotopneho kotle, tepelneho cerpadla...
Fuk Tomáš:
Citace: Vít Rotrekl 03.02.2015, 10:14
Nevim jestli je to stejne u PRE a CEZ, ale u EON se pri sazbe D45d D56d osazuje HDO se tremi relatky.... mate z HDO dva "vystupy" na ktere pripojite relatka/stykace...
U PRE se osazuje elměr s integrovaným přijímačem HDO, takže jedno relátko (to tarifní) odpadá.
Jan Franěk:
V distribuci ČEZu, půjde zřejmě o FMX 300, nebo podobný přístroj, tedy dálkově ovládané „trojrelátko“.
První bude spínat tarif na elektroměru, druhé akumulační spotřebiče (bojler a akukamna-8h/den), třetí tepelné čerpadlo, nebo elektrokotel. V případě že splníte podmínky pro přiznání sazby na TČ, budete mít dokonce v celém domě 22h denně levnější tarif. I když dnes už o takové finanční rozdíly nejde.
Mám to takto provedené i u sebe doma. Pouze jeden elektroměr a VT a NT. Žádný třetí tarif. I když ty nás prý v budoucnu čekají. Měl by se v budoucnu montovat elektroměr jen pro samotné TČ. Tedy alespoň se to proslýchá, že pro nově pro změnu tarifu na TČ, bude nutné předělat celé měření :'(
Podmínky pro přiznání této sazby, najdete na stránkách svého distributora. Ostatně podobné dotazy by jste měl stejně směřovat přímo k němu, protože on je tím, kdo tyto podmínky stanovil.
Roger:
Citace: Vít Rotrekl 31.01.2015, 17:13
Já o jednom takovém taky vím. Tedy před cca rokem a půl to takhle bylo. Paní to chtěla rekonstruovat, že ji k tomu tlačí Eon, ale když uviděla cenu za rekonstrukci rozvaděče, tak už se neozvala.
si dovolim se v teto souvislosti Vas dotazat, kolik cca stoji Kc (ze strany elektrikare) zmena 3x25A na 1x25A hlavni jistic v rozvadeci...
Znamy s tim ma v byte 1+kk problem (distributor ho tlaci do REVIZE, pritiom puvodne pry bylo nutno jen elektrikare s e50, co smi rozplombovat jistic).
V byte topi dalkove, na ele. 2 elektricke plotynky (prikon tak do max 3kW), to je vsechno... Je tohle normalni, ze developer pripoji 3x25A do takoveho bytu? Ja to zjistil nahodou, ze plati zbytecne o cca 800,- rocne na pausalu vic...
A - k cene, za kolik se dela v krajskem meste vymena jistice (a musi se menit 3f za 1f nebo staci jen zaslepit) a kolik by v pripade nutnosti mohla stat revize na byt 1 plus kk?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana