Co znamená poznámka v projektu - ochrana před přepětím?

<< < (8/11) > >>

Juraj Rojko:
Citace: Jan Franěk  30.10.2014, 19:01

Pohledem na fotografie se také dobře bavím. Promiňte mi to. Nic osobního. Jen krásná ukázka toho, jak to nemá vypadat   ;D ;D ;D

Já se teda nebavím vůbec. Nejčastější zdejší odpovědí na téměř jakýkoli dotaz laiků je obvykle: co na to říká projekt, pozvěte si elektrikáře, odbornou firmu atd. Autor otázky evidentně toto vše v dobré víře udělal. A jak dopadl...

Milan Hudec:
Prozatím špatně, pokud ale půjde do důsledku, bude mít vše opravené ,  no a jelikož stav není těžké zakvaliffikova t paragrafem, zbude jistě i na nějaký pěkně prožitý

Jan Palička:
Citace: Milan Hudec  30.10.2014, 23:30

Prozatím špatně, pokud ale půjde do důsledku, bude mít vše opravené ,  no a jelikož stav není těžké zakvaliffikova t paragrafem, zbude jistě i na nějaký pěkně prožitý

Jenže normální člověk si nenajímá profesionála, aby pak trávil čas hádkami a po soudech. Je ale bohužel smutnou pravdou, že poměr dobrých řemeslníků ku špatným se s generační výmenou kloní v neprospěch těch dobrých -  proto si také větší profesionální investor drží osvědčené firmy a pokud možno portfolio nerozšiřuje, není-li k tomu nucen, přesto však občas zíráme, co realizátor vymyslí (naštěstí v elektroprofesi to je ještě dobré...... :))
Ve firmě to vychytáme, máme na to lidi i prostředky, ale občas mně mrazí při představě, kolik toho taková firma kde komu "úspěšně" postavila ....

Jiří Schwarz:
Citace: Jan Franěk  30.10.2014, 19:01

Pohledem na fotografie se také dobře bavím. ...

Mě to až tak moc k smíchu nepřipadá.
Blesk vás nebo vaše zařízení může ohrozit "jen" 25 - 30 dnů v roce.
Vývod pro "venek" bez proudového chrániče vás na zdraví a na životě může ohrozit častěji!

Jan Franěk:
Promiňte kolegové. To co je na tom směšné je to, že žádný projekt není a provedení tomu bohužel odpovídá.
Všímněte si v úvodním obrázku dovětku návrh. Tedy pochybuji, že na hromosvod je něco jiného. Tedy jen nákres/návrh, bez výpočtů a jistě i bez zařazení domu do některé LPS a tak dále a tak dále.
Dále si všimněte toho, jak se tazatel "brání" pozvat třeba revizáka, který by mu v revizní zprávě sepsal všechny potřebné argumenty(závady) k jednání s onou firmou a neustále se snaží zjisitit si vše zde v diskusích. V pořádku. Ale i když dostal cca tčtyři závady-nedostatečná vzálenost hromosvodu od stožáru antén, anténa mimo ochranné pásmo jímače, špatně provedený jímač a absence přepěťových ochran (dle "projektu"  :D ),  tak předpokládám, že závad bude přece jen o něco více.
Být v jeho pozici, tak bych prostě na revizi trval a sám si nějakého RT pozval. Jinak je možná donutí opravit to, co se na fotkách našlo, ale to ostatní, o čem se neví špatně zůstane.

Vím, že je těžké včas rozpoznat která firma je slušná a která ne. Taky jsem si na svém domě užil své. ALe pořád se nemohu zbavit dojmu, že se opět vybíralo jen podle ceny, což samozřejmě nemusí být pravdou. Bohužel výsledek tomuto vrzení tak trochu svádí.
A přitom by možná stačilo, od začátku trvat na plnohodotném projektu. jak má vypadat, se nechá celkem snadno dohledat na internetu v noha příspěvcích.

Podle mne je jediná možná náprava stavu. AŤ vrátí firma peníze a ..
Citace: Jan Franěk  30.10.2014, 19:38

Ale k tomu je zapotřebí provést více kroků. Projektem začínaje a revizí konče.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana