Co znamená poznámka v projektu - ochrana před přepětím?
Jiří Novotný- Stryker:
No konečně se do toho někdo pustil. Vidím to jako jedinou možnost, řvát, řvát, podávat trestní oznámení, zvát soudní znalce, soudit se. Jinak to prostě nepůjde. Dokud pár RT někdo neklepne přes prsty, tak se z toho marastu nedostaneme.
To, že se snaží provozovatelé a stavební, či montážní firmy něco odrbat, to je sand ještě lidsky pochopitelné (i když to neschvaluji). Z mého pohledu ovšem nesou největší podíl vinny RT (říkám to ovšem nerad).
Vždy, když jsem od něčeho odešel, vzápětí byla revize provedena někým jiným >:(
RT prostě musí být natolik silný, že i přes vidinu ušlého zisku takovou zakázku odmítne, případně ji provede, ovšem s negativním závěrem.
Jak dojdou tito hajzlové, provozovatelům nezbyde nic jiného, než si začít své povinnosti plnit.
PS: Asi jsem naivka, že?
Jiří Novotný- Stryker:
Pokud se vše ututlá a firma v lepším případě ustoupí, tak to zkusí zítra na někoho dalšího a jsme tam, kde jsme byli.
Tady se naplnila má slova o mé naivitě. :(
Jan Palička:
Tak a teď si prosím uvědomme, že 99% lidí se nezeptá. Dílem proto, že tomu absolutně nerozumí, dílem proto, že nevidí důvod. Elektrika svítí, plyn neskomírá (jak tvrdil klasik), závady se nijak neprojevují, koneckonců ochrany před bleskem a před přepětím jsou svého druhu pojištění pro špatné časy, které mohou, ale nemusí nastat. Lidé mají revizi s kulatým razítkem, ti zodpovědnější projekt také s kulatým razítkem, stavební povolení též s razítkem, kolaudační rozhodnutí, papírově je vše v pořádku, funkčně také až do doby, kdy náhodou ty špatné časy dorazí.
Už jsem tu možná někdy psal o svém rozhovoru s mistrem jedné střední školy. Měl na starosti asi 20 budoucích elektrikářů, samostatně použitelní prý byli z jeho pohledu dva. Školu absolvovali všichni, všichni také dostali výuční list.
Z kolika z nich se za pár let stanou hrdí majitelé papíru s §9?
František Šohajda:
Citace
No konečně se do toho někdo pustil. Vidím to jako jedinou možnost, řvát, řvát, podávat trestní oznámení, zvát soudní znalce, soudit se. Jinak to prostě nepůjde. Dokud pár RT někdo neklepne přes prsty, tak se z toho marastu nedostaneme.
To, že se snaží provozovatelé a stavební, či montážní firmy něco odrbat, to je sand ještě lidsky pochopitelné (i když to neschvaluji). Z mého pohledu ovšem nesou největší podíl vinny RT (říkám to ovšem nerad).
Já jsem něco podobného prošel, jako žalující strana, ne na hromosvodu ale v rozvodně..
Pak se zjistilo že jmenovaný RT byl dobrý známý inspekce, byli jsme za blbce pak MY !
Vše se ututlalo už při šetření....
Od té doby se do takového fotbalu nepustím!
Je pravda , že je to cca 18 let ale zkušennost je zkušennost!!
PS:Možná dnes to bude už jiné, nevím!! ??
Jiří Novotný- Stryker:
Dávám vám naprosto za pravdu a musím z praxe potvrdit, že je tomu tak. Tak jak klesá vzdělanost, tak klesá i kvalita nynějších RT. Vzhledem k úplné absenci jakékoli kontroly nad nimi, selhává celý systém, který je vymyšlen celkem dobře. Když nynější RT orazítkuje a podepíše naprostou kravinu, stane se co? NIC!! Hlavně, že je uhrazena faktura.
Za mého mládí, když se řeklo, že přijde RT, tak šli všichni do "latě". Dnes je to pouze nepříjemný "červ", který je pouze vřazen do systému výstavby.
Nejenže to nebude lepší, ale hodlám si tvrdit, že jsme si ještě na to pomyslné dno nesáhli.
Každý z nás v oboru se ještě dočká :(
Tento příklad RD to jen dokazuje.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana