Co znamená poznámka v projektu - ochrana před přepětím?

<< < (6/11) > >>

Jan Hájek:
Zkusíme to hezky pomaličku:
Oddálený hromosvod /to je ta parodie na těch tyčkách/ se dělá proto, aby se dosáhlo elektrické izolace mezi hromosvodem, na kterém je v případě zásahu bleskem několik 100 000 V a tím co k němu nemá být připojeno. Takže pokud je to na té sranda tyčce oddáleno na ca 50 cm, tak proč je na tom hřebenovém vedení oblouček, kdy se to tomu stožáru vyhýbá ve vzdálenosti několika cm.

Neměli dotyční , ,řemeslníci,,  na spáncích jizvičky?

Sorry, ale je to k pláči, pokud za to někdo dostal zaplaceno.
Doporučuji zažalovat a stáhnout z posledních trenclí.

Jan Hájek:
No nic, končím, vzhledem k tomu, že se v dalších vláknech řeší doučování TV rozvodů, jdu dělat něco honorovaného.
Zkuste pro nějakého odborníka vytvořit souvislost mezi vaším problémem a jeho příjmem a budete mít po problému.

Eldest:
Citace: Jan Hájek  30.10.2014, 18:38

Zkusíme to hezky pomaličku:
Oddálený hromosvod /to je ta parodie na těch tyčkách/ se dělá proto, aby se dosáhlo elektrické izolace mezi hromosvodem, na kterém je v případě zásahu bleskem několik 100 000 V a tím co k němu nemá být připojeno. Takže pokud je to na té sranda tyčce oddáleno na ca 50 cm, tak proč je na tom hřebenovém vedení oblouček, kdy se to tomu stožáru vyhýbá ve vzdálenosti několika cm.

Neměli dotyční , , řemeslníci,,  na spáncích jizvičky?

Sorry, ale je to k pláči, pokud za to někdo dostal zaplaceno.
Doporučuji zažalovat a stáhnout z posledních trenclí.

Jinak řečeno pokud jsem to pochopil. Tak ty sranda tyčky vedle anténního stožáru jsou sice fajn, ale pokud hromosvodové vedení po hřebeni vede jen pár cm od toho stožáru, tak se to při zásahu bleskem bude chovat v podstatě jakoby to bylo spojeno? => řešení hromosvodové vedení po hřebeni, které vedle stožáru oddálit od stožáru?

Lukáš Rotrekl:
Honzo, předběhl si mě. Chtěl jsem ještě napsat, jestli taky zná někdo pojem hromosvod v ochranném prostoru antény.  :)

Eldest: Když (jenom) prolistujete publikaci, kterou si stáhnete na www.kniska.eu, zjistíte, že je zde něco špatně.

Resp. že zde je možná něco dobře....

Eldest:
Citace: Lukáš Rotrekl  30.10.2014, 18:49

Honzo, předběhl si mě. Chtěl jsem ještě napsat, jestli taky zná někdo pojem hromosvod v ochranném prostoru antény.  :)

Eldest: Když (jenom) prolistujete publikaci, kterou si stáhnete na www.kniska.eu, zjistíte, že je zde něco špatně.

Resp. že zde je možná něco dobře....

Mohl byste mi prosím dát jasnou odpověď jako pro laika, jestli je to OK, či nikoliv? Jestli zavolat toho, kdo ten hromosvod dělal a hnát ho ke zodpovědnosti - případně by bylo dobré vědět, co udělal špatně.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana