Je možné tahat elektroinstalaci sadrokartonovým stropem?
Jiří Novotný- Stryker:
Nevím, kam ukládáte kabely Vy, ale já bych je uložil na hydroizolaci (podkladový beton), po té izolace, fólie a předpokládám, že topné kabely pokládáme do vrstvy anhydritu (neznám kvalitnější řešení).
Vysvětlíte mi nevhodnost tohoto uložení?
PS: Doufám, že jste nemyslel, že běžná kabeláž leží v těsné blízkosti těch topných? :o
JBeliqar:
Citace: Jiří Novotný- Stryker 27.10.2014, 09:52
Když vás čtu, jste pevně rozhodnut, jak to již provedete. Tvrdit vám, že zrovná já bych si uložil u novostavby kabely do podlah asi nemá smysl. Z mého pohledu jeden z nejbezpečnější ch způsobů uložení (zároveň i jejich ochlazování). Radit vám je zřejmě zbytečné, takže nastudujte příslušnou normu co se týče jednotlivých uložení kabelů, jejich ohřevu a hlavně předřazeného jištění. Je zřejmé, že vůbec netušíte, jak moc bude odlišné např. proudové zatížení kabelu při uložení např. v izolační hmotě.
Držte se toho, co v normě najdete!
(poklona) za rady
Neni pravda, uvazuju o tom, ze to tak provedu
- je to urcite jednodussi, protoze nemusim lezt po zebriku atd.
- zatizeni kabelu v izolacni hmote je to co me zajimalo, a je to urcite horsi problem, kdyz mi zhori kvuli toho dum,nez to ze budu rozbijet podlahy
- problem, kdy se musela rozbijet podlaha vim jenom jeden, z x dalsich, ktere jsou v pohode, takze asi mate pravdu a pomalu od toho tahani vrchem upoustim. Nikde jsem nenapsal, ze jsem pevne rozhodnut
BTW co kladeni kabelu do sten ve vysce 150-400, vim ze je to spoustu rezani, ale zase bych byl asi klidnejsi (dance), tady se nemusi ani pouzivat chranicky, rikam spravne?
Jaroslav Hasala:
Pokud bude v prostoru podlahové topení, raději bych se vyhnul ukládání kabelů do podlahy.
Jiří Schwarz:
Citace: Jaroslav Hasala 27.10.2014, 12:30
Pokud bude v prostoru podlahové topení, raději bych se vyhnul ukládání kabelů do podlahy.
Já taky.
Ono se tak tiše předpokládá, že teplota okolí nebude větší, než 30 stupňů Celsia. Jsou případy, kdy to nemusí být pravda a pak už by se muselo trochu jinak posuzovat dimenzování kabelů z hlediska maximální teploty kabelu při zatížení nebo zkratu.
Ale to je věc, kterou dokáže ingorovat i "projektant", který to bouchá "podle šablony" jak na běžícím pásu a moc nekouká nalevo, napravo...
David Hruda:
Citace: Jaroslav Hasala 27.10.2014, 12:30
Při skladbě podlahy s podlahovým vytápěním si nemyslím, že by měl být nějaký problém.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana