Co může být příčinou přerušené fáze v CYKY 3x1,5?
Miroslav Minařík:
Tak pokud již došlo na "kachle", tak bych to tedy rozboural a zjistil oč jde. Viděl jsem různé zmetky z výroby a levného prodeje. Přetížením to být nemůže, to se dřív roztaví izolace. Pak zbývá ta montáž. Ale renomovaný instalatér nepoškodí ani izolaci, natož vodič.
Proto rozbourat, vysekat, vyfotit a najít příčinu. Viníka bych zbytkem kabelu (po zaplacení škody) pověsil do průvanu ....
To jsou akce "na hubu", bez papíru, projektu, dokladu, záruky? Víte, co by řekl klasik?
Martin Nečekal:
Citace: David Hruda 06.10.2014, 20:08
Ono je to těžký fotit skrz beton. :)
Problém je, pokud dojde k porušení izolace při omítání nebo pokládce betonu do podlah- časem dojde k chemickému rozkladu vodiče...
Přesně tak,navíc jsme v místech pod dveřma dávali červený chráničky z důvodu,že už jsem na to narazil a bum ho,stalo se.. hnědý-ex,modrý-o.k.,žz-o.k. To by mě máma hnala,kdybych jí rozkopal novou koupelnu,takže přeznačenej žz na černej,no co sem asi měl dělat? :'(
Miroslav Minařík:
Citace: David Hruda 06.10.2014, 20:08
Problém je, pokud dojde k porušení izolace při omítání nebo pokládce betonu do podlah- časem dojde k chemickému rozkladu vodiče.
V kolika případech asi jde o chemický rozklad vodiče? (whist) (kiss)
Jiří_Hrubý:
Pokud lze vyloučit chybu při montáži, padá v úvahu výrobní vada. Za celou praxi jsem se se špatným spojem na vodiči setkal dvakrát, z toho jednou se jednalo o nosné lano AlFe a jednou o AYKY. Co vím, tak se vodiče svařují, ale jestli tomu tak je i u průřezů pro bytovky si nejsem jistý.
Řešení jediné, najít místo poruchy a vyhrabat kabel. Pak se ukáže, zda bylo poškození zvenčí, či zevnitř a podle toho postupovat dál.
Martin Nečekal:
Nevim,každopádně jsem na to narazil už podruhé a vždy se prokazatelně nic nevrtalo a stalo se to jakoby zničehonic.Pop rvé to byl kabel cyky 2x1,5,proto jsem musel tahat nový kabel..Kolega ještě navrhoval přitáhnout fázi ze zásuvky pod vypínačem,tak nevim co je lepší? Samozřejmě je ta první varianta špatná,protože teď nejsou lustry připojené na PE,ale šlo o rychlou opravu. Každopádně jsou kabely zalité v betonu časovaná bomba a v tomto případě jsou staré instalace drátů s hadrovou izolací v trubkách nad zlato.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana