Co může být příčinou přerušené fáze v CYKY 3x1,5?
Jiří Schwarz:
Podlaha je něco jiného, ve zdi bývá příčinou přerušených žil chyba v práci elektrikáře nebo zedníka nebo neuznáváním práce toho druhého...
Už jsem našel několikrát kabel, kde se kabel zedník trefil "skobou z ponkajzny", kterou si připevňoval lať při omítání rohu nebo špalety.
A taková smyčka na kabelu se dá "srovnat" když se to natáhne pořádnou silou... Co to udělá s vodiči uvnitř, to někteří jedinci neřeší a ono to pracuje se změnami teploty a časem se to v tom místě může přerušit také.
Martin Nečekal:
Citace: Jiří Schwarz 06.10.2014, 22:40
A taková smyčka na kabelu se dá "srovnat" když se to natáhne pořádnou silou... Co to udělá s vodiči uvnitř, to někteří jedinci neřeší a ono to pracuje se změnami teploty a časem se to v tom místě může přerušit také.
Myslim, že tohle bude ta souhra okolností..
Před spaním mě napadlo, že oba případy měly společné 2 věci a to zdi z dutých komůrkových cihel, které mají ostré hrany po sekání a velké teplotní namáhání. Určitě to bude v přechodu z podlahy do zdi. >:(
V bazénu se jednalo o zeď servrovny, která je chlazená klimatizací a zvenku je teplá od strojovny bazénu. No a ve včerejším případě šlo o puštěný el.topný žebřík, když se v domě netopilo. Máma říkala, že je to od toho, že ráno byla horká zeď, ale my jsme jí to vyvraceli, že je to blbost, no tak asi měla pravdu.. :'(
Martin Nečekal:
Musim se s váma podělit o rozuzlení závady, je to dobrý ponaučení...
Se mnou tu instalaci dělal kolega v důchodu a někdy tam byl sám, no a na poslední chvíli ještě přidělával v koupelně zásuvku pro el.žebřík(300W) a v tom byl celý problém, on jí zapojil na světelný kabel z podlahy a jak máma vytáhla vydlici z tý zásuvky, tak se uvolnil špatně připojený fázový vodič, jenže on tam na tý poruše se mnou byl a nic neřekl, že ta zásuvka je ze světelnýho okruhu!! Akorát potom volal, ať změříme fázovkou kolík, jestli tam teď není fáze(viz výše), no a byl jsem doma!! Všechno jsem vrátil do původního stavu a k radosti mámy jsem nemusel nic sekat.. ;)
Síla co? ::)
Pavlíček P:
Po cca dvouletém exponovaném provozu CYKY4x2,5 (technologický ventilátor 5,5kW trvale v chodu), přerušená jedna fáze,.., místo s doutnající boulí snadno nalezeno, naštěstí na roštu....
Nedalo mně to a provedl jsem "pitvu" ...... jedna žíla byla z výroby nastavená zkroucením odizolovaných konců v cca 10ti centimetrech!
Nechápu jak to mohlo dva roky vydržet.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana