Co může být příčinou přerušené fáze v CYKY 3x1,5?

(1/4) > >>

Martin Nečekal:

Dnes jsem se už po 2. za svou praxi setkal s problémem přerušeného jednoho drátu v CYKY 3x1,5 vedeného v podlaze mezi dvěma spínači.
Každopádně nemohlo jít o přetížení, když napájí 2 lustry, v prvním případě propojoval tlačítka!
Dnes to byla fáze.
V obou případech šlo o nějaké časové období cca.1 rok po do té doby fungujícím provozu! Protože jde o novostavbu, je tato porucha velice nešťastná  a zajímalo by mne, jestli se to také už někomu stalo a jak jste to řešili?
V 1. případě to bylo ve strojovně bazénu, takže jsem natáhnul nad dveřmi lišty a nový kabel, ale dneska šlo o propojku mezi koupelnou a kuchyní, takže obklady ... nebudu ani psát, jak jsem to vyřešil.

Miroslav Minařík:
Kdybyste přidal fotografii jak to přerušení vypadá nemusel by třeba nikdo věštit z křišťálové koule?
 (doh)

David Hruda:
Citace: Miroslav Minařík  06.10.2014, 20:00

Kdybyste přidal fotografii jak to přerušení vypadá nemusel by třeba nikdo věštit z křišťálové koule?
 (doh)

Ono je to těžký fotit skrz beton.  :)
Problém je, pokud dojde k porušení izolace při omítání nebo pokládce betonu do podlah- časem dojde k chemickému rozkladu vodiče.
Viděl jsem nakopnutý AYKY 4x16, který fungoval od pokládky 2 roky, poté došlo k přerušení dvou fází v rozmezí týdne.

Vratislav Fugl1:
Logika mi říká, že kdyby vyfotil, tak by i opravil. Jelikož řešil nějakým jiným způsobem, tak pouze diagnostikoval přerušení. :-\
Edit: byl jsem pomalejší,....

MrPeter:
Třeba mechanické poškození během montáže. Setkal jsem se s kabelem, na kterým byla z výroby taková boule...po rozříznutí se ukázalo napojení kabelu provázkem :D Docela radost tohle někam namontovat :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana