Co může být příčinou přerušené fáze v CYKY 3x1,5?

<< < (3/4) > >>

Milan Hudec:
Cyky 3x2,5 výroba 1982 průměr 14mm, 35 tahů smirkem k prodření pláště, dnešní 10mm a 12 tahů,tolik rychlý pokus.

Martin Nečekal:
Jó,někdy se taky ve skladu zeptám,jestli to není 1,5-ka,když beru 2,5-ku.. :D
Takže je spíš otázka,jak by jste to řešili vy,když jde o novou koupelnu,obklady,dlažbu,beton...?  :-\

Jan Franěk:
Ve většině případů za to může nevhodná manipolace a uložení kabelů. Toliko moje zkušenost, i když jsem se i já už jednou sektal s nastaveným vodičem v kabelu.

Doma bych neváhal a rozkopal beton i obklady. Nechci pak řešit další poškozené kabely za půl roku a navíc je 100%šance, že moje obkladačky se dají ještě sehnat. Za rok to nemusí být pravda. Jestli se přerušil jeden, kde je záruka, že se to nestane dalšímu. Navíc to, že bych neznal příčinu, by mě dost sr...o.
U zákazníka bych se zařídil podle jeho přání. Volba, z navrhutých řešení je na něm. Ale rozhodně bych se nesnížil k přeznačení  PE vodiče na vodič L a nenechal bych tak světla bez ochrany. To je zvrhlost, která se nedá omluvit  (norm)

Martin Nečekal:
Citace: Jan Franěk  06.10.2014, 21:51

Ve většině případů za to může nevhodná manipolace a uložení kabelů. Toliko moje zkušenost, i když jsem se i já už jednou sektal s nastaveným vodičem v kabelu.

Doma bych neváhal a rozkopal beton i obklady. Nechci pak řešit další poškozené kabely za půl roku a navíc je 100%šance, že moje obkladačky se dají ještě sehnat. Za rok to nemusí být pravda. Jestli se přerušil jeden, kde je záruka, že se to nestane dalšímu. Navíc to, že bych neznal příčinu, by mě dost sr...o.
U zákazníka bych se zařídil podle jeho přání. Volba, z navrhutých řešení je na něm. Ale rozhodně bych se nesnížil k přeznačení  PE vodiče na vodič L a nenechal bych tak světla bez ochrany. To je zvrhlost, která se nedá omluvit  (norm)

Nic jiného jsem ani nečekal,ale můj nápad to nebyl,to kolega důchodce..

Každopádně to není u mě doma,ale u matky,která na jaře z posledních sil dostavěla a vůbec si nedokážu představit,že bych jí rozsekal novou koupelnu...

Radek Červený:
Dnešní kabely se s nadsázkou dají místo štípačkama stříhat už manikůrovýma nůžkama. Ochrana žil sílou pláště a mezivýplní také není to, co bývala. Toliko souhrn.
U novostavby je běžný jev, že stavba pár let pracuje a sedá. Pokud je instalace provedena ekonomicky, tzn. vedení v podlaze s minimum sekání pouze svislých vývodů (jediná reálná instalace při tlaku investora na cenu),  občas se stane, že se kabel při přechodu z jedné stavební konstrukce do druhé skřípne, typicky mezi podlahou a stěnou, ale občas také při průchodu průrazem monolitem, pokud se nesrazí na betonu hrana.
Slaboproudé rozvody ukládáme zásadně do husích krků a tam jsem třeba tento problém nikdy nezaznamenal, ačkoliv tyto typy kabelů jsou ještě zranitelnější jak CYKYna. Prostě dilatace dělá své.
Pokud mám VIP zákazníka nebo zákazníka, který umí ocenit a zaplatit přístup a službu, nikdy nedostane kabeláž do podlahy, ale vždy do stěny nebo podhledu. A také jsem tento problém u nikoho z VIP nikdy neřešil.
A ten, kterého zajímá jen cena, nechť dostane přesně to, co žádá.
Každopádně dám krk na to, že se jedná o mechanické poškození kabelu sedáním stavby nebo při montáži.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana