Jakým způsobem byste řešili připojení zahrádkářské kolonie?
Lukáš Rotrekl:
No pokud šlendriánem realizátora a absolutním nezájmem okolí nedojde k vyhřívání cca 2m2 trávníku pod pojistkovou skříní a spotřebě za 180 000Kč za rok....
Kamil Novák:
Citace: Radim Strycharski 03.10.2014, 19:48
...Jedno odběrné místo pro všechny je závislé na výskytu nadšence, který by to chtěl mít na sebe napsané, což předem zavrhuji.
To samozřejmě funguje. Vím to proto, že právě já jsem takovým "nadšencem".
Tuto pozici jsem si samozřejmě nevybral, ale když jsem kupoval před lety zahradu, tak to bylo i s touto "výsadou".
Takže fakturační elektroměr je na mne, já platím zálohy a jednou za rok ostatní zkasíruji poměrem, zjištěným podle podružných elektroměrů. Jedná se ale pouze o 6 zahrad.
A že takovéto soužití nemusí být nutně problém dokládá např. i to, že mezi sebou nemáme žádné ploty. (!) (drinks) (kiss)
V našem případě jsou měsíční zálohy 150,-Kč, takže ani v tom není problém.
U více odběratelů a tedy i u vyšších měsíčních záloh bych asi trval na nějakých pravidelných zálohových platbách od všech.
Jan Franěk:
Jen mě překvapuje, že kolega Horský se k tomu prozatím nijak nevyjádřil.
Jan Bocek:
Pane Novák,
ve Vašem řešení jsou ty podružné elektroměry umístěné u Vašeho fakturačního elektroměru, myslím tím v rozvaděči na Vaši zahrádce, anebo jsou u každé zahradní chatky samostatně?
Viděl jsem nedávno takové řešení, kde fakturační elměr byl ve sloupku u vjezdu do oplocené části zahrádek a uvnitř měli další sloupek s rozvaděčem a přístupnými podružnými elektroměry.
Asi 10 chatek a na každé byl malý rozvaděč.
Kamil Novák:
U každé chaty vlastní elektroměr.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana