Jakým způsobem byste řešili připojení zahrádkářské kolonie?

<< < (4/5) > >>

Jan Bocek:
Jen zvědavá otázka, je nutno takto umístěné elměry plombovat, anebo je to v rámci dobrých sousedských vztahů?

Kamil Novák:
Citace: Jan Bocek  05.10.2014, 23:05

Jen zvědavá otázka, je nutno takto umístěné elměry plombovat, anebo je to v rámci dobrých sousedských vztahů?

V našem případě samozřejmě nic plombováno není, navíc by to ani nemělo smysl, protože si někteří dělají odečet sami, ale obecně, už jen z psychologickéh o hlediska, bych u většího počtu odběratelů asi plomby použil.
Např. typ ES 083 používáme v elektroměrovýc h rozvaděčích už řadu let.

Pavel Horský:
Citace: Jan Franěk  05.10.2014, 22:38

Jen mě překvapuje, že kolega Horský se k tomu prozatím nijak nevyjádřil.

Honzo, dotaz byl vložen v pátek, pak tu byl krásný víkend, který bych nerad trávil na PC. Takový cvok ještě nejsem. Takže nic překvapujícího .

Přečtu všechny příspěvky a ozvu se.

David Hruda:
Byl jsem při řešení něčeho podobného, kde ale bylo zahrádek více.
Výsledkem bylo několik přípojkových skříní s ER pro asi 10 chatiček. Zajímavé bylo, že byly velmi rozdílné požadavky na hodnotu hlavního jističe- drtivá většina chtěla B16/1, pár jich chtělo B16/3 a asi dva z nich B25/3 (kutilové se svářčkami a pod.)
Vývody z ER si kopali svépomocí po společné cestě s odbočkami k jednotlivým chatám.

V garáži máme společný elměr a podružné měření (31 garáží),  ale je nemožné dobrat se nějakých výsledků k vyúčtování, a navíc vedení vnitřkem garáží znemožňuje odečet bez přítomnosti majitele či jeho odpojení při neplacení.
Ve vedlejším bloku byla asi dva roky porucha, než se jim povedlo dostat se do garáže, kde to bylo pod premix deskou upálené...

Pavel Horský:
Tááááák a jsem tu  (dance)

Důvod mého dotazu:  v pátek mi volal jeden můj známý, že by chtěli připojit cca 17 zahrádek v zahrádkářské kolinii a kolik by to asi stálo (montáže a revize).
Když jsem mu řekl, že návrh je placenou službou a bude obsahovat kompletní rozpočet akce, podivil se nad tímto postupem a rozloučili jsme se s tím, že to musí přetlumočit vedení kolonie.
Tak jsem teď zvědavý, zda se ještě ozvou.
Možná seženou nějakýho dobrodruha, který jim to provede a zreviduje. Vlastně bych se ani nedivil.

Zajímaly mě návrhy provedení, zda každý svůj elektroměr od ČEZ nebo podružný.
 (poklona)  tímto za sdělení vašich zkušenností, ke kterým zcela jistě přihlédnu.

Takže momentálně jsem ve fázi očekávání.

Každopádně vám všem  (poklona)  za hodnotné příspěvky. Pokud bude akce z mé strany pokračovat, diskusi opět oživým.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana