Je nutný nebo doporučený centrální proudový chránič pro kotel biomasy?

<< < (3/5) > >>

Jiří Novotný- Stryker:
Jako výrobce udělejte co chcete, dejte to podmínek o užívání a provozu daného zařízení a je  :)
Nedávno mě takto pobavila jedna jeřábová dráha (vyloženě určená pro průmyslové využití),  v návodu ovšem napsáno, prostory  NORMÁLNÍ .
Kolik lidí si běžně montuje tuto do obyváku  :D

IM:
Citace: Jiří Buben  01.10.2014, 19:18

A co říká návod výrobce kde může být kotel instalován a jak má být provedeno přívodní napájení ke kotli?

Výrobce se ptá zde v diskuzi. Něco jako v písničce Lojza a Líza. Dojdi pro vodu Lojzo... ;D

Petr Filípek:
 (poklona)  všem, kteří do diskuse přispěli věcnými názory.  :)

Pro ty ostatní.
Asi jsem se mylně domníval, že jsem na odborném portále a že podiskutuji o problému vzájemné vazby FM – chránič – topná tělesa atd…. se zkušenějšími odborníky elektrikáři či revizáky.
Kde jinde a s kým jiným by měl člověk zasvěceně probrat problém, na který ve své praxi narazí proto, aby ho vyřešil co nejlépe?
Snažím se každou práci odvést dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Proto jsem terčem posměchu typu výrobce se ptá?
Výrobce se neptá. Ptám se já, protože se běžně ve své praxi s chrániči nepotřebuji zabývat a tak o nich z „praxe“ nic moc nevím. Jedno však vím jistě, že každý výrobce naslibuje hory doly a skutek utek.
Samozřejmě, že je pro mne nejjednodušší předat výrobci MaRku a ostatní si vyřeš, jak chceš. Ale tak se to přece nedělá? Pokud ano tak mi promiňte, ale já jsem ze staré školy. :(

PS
Doby kdy elektrikář spravoval vše od rádia přes televizi až po poslední světlo v domě, jsou už asi dávno tytam. (zle)

PS PS
A ještě prosba. Pokud má někdo nutkání přispět hnidopišským příspěvkem typu výrobce se……
Ušetřete si klávesnici a svůj drahocenný čas.  (poklona) . :D  :'(

Mařík Pavel:
Pokud jste vývojář, nešetřete na nepravém místě a nechte si u odborníka zpracovat elektro část. Vyhnete se jistým problémům, které mohou nastat při provozu. Pokud jste bastlíř, zajděte na pivo se šikovným elektrikářem.

Petr Filípek:
 :'( Jdu na to pivo  (zle)  :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana