Je nutný nebo doporučený centrální proudový chránič pro kotel biomasy?

<< < (2/5) > >>

Petr Filípek:
Asi jsem špatně položil otázku.
V tuto chvíli neřeším kde, za jakých podmínek a v jakých prostorách bude kotel instalován.
Chtěl jsem rozvinout diskusi na téma funkčnosti chrániče v rozvaděči s výzbrojí, tak jak jsem zmiňoval výše. Chtěl bych se vyvarovat části  pokus - omyl.
Samozřejmě, že definice provozu, obsluhy kotle atd. budou následovat. Kotel jako takový projde i státní zkušebnou.
Ještě poznámku.
Kotel vzhledem k výkonu není určen pro běžné RD a nebude spalovat mrkev. ;D

František Šohajda:
Asi nevíte. proč se používá chránič?? ;D
Kol.Buben to popsal.....!
Chránič je pro bezpečnost v definovaných případech použití prostoru....!
Ne pro stroj jako takový ! To si trochu pletete.. (dance)

To se musí definovat přesně podle toho (v jaké místnosti),  kde bude kotel umístěn!

Chránič namontovaný v přístroji jako takovém, musí mít opodstatnění !
Já bych ho tam nedal, a do návodu bych napsal " dle podmínek" napojení,VV.........atd....atd....
Nesprávně použitý ty chrániče míže mít velmi velké problémy v provozu!

Jirka Š. Svejkovský:
Ale to zařízení s tím přece souvisí.

Pokud budu mít v prostoru nebezpečný vliv nebo dokonce nějaký BE, měl bych chránič použít. Jenomže je tu riziko, že kotel zhasne, dům promrzne a vznikne škoda.

Proti požáru si 300mA selektivní chránič umím představit, ale cpát tam 30mA je asi špatně. Pak nastupují další opatření, jako pospojování.

Takže - určit vlivy v místnosti a pak zvolit opatření vzhledem k těmto vlivům a k charakteru užití zařízení.

Jozef BABJAK:
Kolegovia, myslím, že ste akosi mimovoľne skĺzli do tak obľúbenej debaty "Prúdový chránič: áno či nie?",  zatiaľ čo opytujúci sa sa trochu nešikovne pýta na možnú interakciu predradeného prúdového chrániča a za ním pripojených frekvenčných meničov a spínaného zdroja.

Jan Alin:
A je to zase tady. Výrobce se ptá na veřejném fóru, jestli ve svém výrobku má použít chránič. Jak probíhá vývoj, jak je to s EMC, jak to chcete označit značkou CE, když netušíte, zda chránič bude dělat problémy. Jak potom mám jako zákazník věřit návodům.   :(

A to je ještě ten lepší případ. Má snahu se dozvědět jak to je a je šance, že z toho vyleze dobrý výrobek. Jsou i tací, kteří to olepí požadovanými samolepkami a po prodeji jsou fuč, nebo dělají mrtvého brouka.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana