Jak zapojit ventilátor s časovaným doběhem na CYKY 3C?

<< < (2/9) > >>

Maroš Klein:
Dovolím si z vlastných skúseností tvrdiť, že 8 z 10 elektrikárov v mojom okolí to zapojí takto:
čierny (hnedý) = L
modrý = LT
zelenožltý = N
A 7 z 8 ani nevie že je to zle, keďže to funguje. 1 z 8 aspoň preznačí.
Dvaja to vedia, nezapoja to vôbec a majú problém sa normálne uživiť.
Tak im treba, myslí si 8 z 10. Netreba im to brať.
2 z 10 zákazníkov je zodpovedných, takže sa to približne vyrovná.  :)

Vít Rotrekl:
Já bych to spíše zapojil
L - hnědá
N - modrá
LT - zeleno/žlutá
Ať je blbě jen jedna barva....

A teď hrrr do mě.

Milan Hudec:
Sem myslel, že tohle fórum je o preciznosti, tj. na posranou zadnici heřmánková koupel a čistý trenky, rady typu "obrátit hnědým dopředu bych fakt nečekal (dance)
Kvalitní časovač pod vypínačem přežije klidně několik integrovaných šmejdů ve větráku, tudíž ve výsledku tazatel klidně  ušetří a vo to de, berme si skrytá pozitiva.
Že se po z/ž netahá fáze věděl a ctil i Kolesa (norm)

Pavel Horský:
Milane, já se také nestačím divit.
Že se svět zbláznil, to vím již hooooodně dlouho, ale že začínají blbnout i uznávaní kolegové, to mě docela mrzí.
Je třeba si uvědomit, za jakým účelem se založilo toto diskusní fórum a jaké by měly být výsledky každého vlákna.
Zjišťuji, že se den ode dne propadá na pomyslné dno, na kterém již leží kutilové spolu s fabrickými meloucháři.
Je potřeba se zamyslet a fórum nenechat spadnout do bahna plném blábolů.

Jan Franěk:
Už jsem o tom psal v minulém týdnu. Očekával bych,  že na odborném fóru, se mi dostane spravné a bezpečné odpovědi.  Ale patřím k optimistům, alespoň prozatim.

Doplňte pod vypínač modul a "odborným bastlířům" přestaňte říkat elektrikáři. Každý s platnou  "50tkou"  nemusí být elektrikář.  Elektrikáři ví,  jaky kabel maji k ventilátoru připravit,  aby pak nemuseli řešit stejný problém. Hlavně žádnou prasárnu s preznačením ochranných vodičů.  (norm) to je moc.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana