Je instalace přepěťových ochran povinná?
Jiří Schwarz:
Citace: Jan Hájek 22.09.2014, 08:28
... tak tím, že automaticky navrhuje jako SPD Typ 1 DEHNventil pro LPL I, nepotřebuje analýzu rizika, protože logicky řešením pro LPL I vykrývá všechny varianty ochrany objektu, které na základě analýzy mohou vyjít.
Rozhodně lepší, než jisté "konkurenční řešení", kdy jsme se školení dozvěděli co a jak upravit v programu na vyhodnocení rizik, pokud potřebujeme výsledek "posunout směrem k levnějšímu řešení"!
Jestliže mám hranici, do které se musím podle investora vejít, tak je analýza rizik degradována na frašku...
A není žádnou vyjímkou, že když někde objekt vyjde do LPS III, investor by se zbláznil, když mu na podobný objekt někdo spočítá LPS II.
Lukáš Rotrekl:
Ono to taky hodně "analyzátorů" střílí od boku, pak se jen podívá, že vyhovuje a tiskne a kasíruje. Když by si kontrolovali co vlastně dělají, došli by k tomu, že mnohdy potřebují o stupeň míň opatření, nebo že je něco špatně. Viz. nedávno diskutovaný případ, kdy v přiloženém výpočtu rizika bylo výsledné riziko s ochrannými opatřeními 0. Jenže ono by bylo 0 i bez ochranných opatření. Kdyby projektant řešil potřerbná ochranná opatření a nikoliv "nutné zlo" v potřebě analýzy, asi by si chybu našel. Takhle byl uspokojen výsledkem "vyhovuje" a dál nepřemýšlel. Pak se prý hrozně rozčiloval, když jsme jej nazvali diletantem.
Jan Alin:
Citace: Jan Hájek 22.09.2014, 08:33
Tento rezultát odhlasovala ta většina, která toho není schopná.
Nic nového,osobně to znám ze základní školy, byl jsem považován za nenormální, protože oba dva rodiče byli nedělnického původu a otec nechodil večer do hospody, neb doma po večerech motal na vedlejšák trafa.
Kdepak, nikdo o ničem takovém nehlasoval, jen se prodražila práce těch, kteří to dělají poctivě nad práci těch, kteří dělají to divadlo. Investor prostě poctivé většinou vyřadí, ti pak nemají práci a buď se přizpůsobí, nebo jdou dělat něco jiného. Tím se poměr mezi řemeslem a fušeřinou značně změnil a stav je takový, že se montují aktiváky. Se schopnostmi, složitostí výpočtu, ani se základní školou to nemá nic společného.
Já ve škole nikdy nezažil, že by byl považován za nenormálního spolužák, který neměl rodiče nedělnického původu a jeho otec nechodil do hospody, spíš naopak. Asi jsem měl štěstí. :)
ACEOF ACES:
Proč lidé nemají zájem o přepěťové ochrany?
Lukáš Rotrekl:
Aby pak mohli nadávat, že je hromosvod stejně k ničemu....
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana