Co připravit ve zdi za sporákem na jeho připojení?
Tomáš Žabka:
Já osobně jsem si velice oblíbil tento prvek viz. příloha. Jeto elegantní a připojuje se přes klasickou čokoládu. Osobně jsem montoval už hodně a zatím nikde nebyl problém.
Vít Rotrekl:
Ale pro 5x4 je to nepoužitelný. 5x2,5 je max co se do toho dá připojit.
Tomáš Žabka:
Citace: Vít Rotrekl 22.09.2014, 06:49
Ale pro 5x4 je to nepoužitelný. 5x2,5 je max co se do toho dá připojit.
S tím bych souhlasil je tam dost málo místa a člověk si s tím musí vyhrát, aby to tam vše pěkně narovnal. 5x4 jsem do této svorkovnice nikdy nezapojoval, bylo by to hodně náročné a asi by padalo spoustu sprostých slov o .... projektantech a o tom kdo mohl takovou .... věc vymyslet osobně taky nadávám, když dostanu do ruky sice elegantní věc, ale prostor na připojení je tak tak.
Pavel Horský:
CYKY-J5x4mm2 ke sporáku také není běžně instalovaným napájecím kabelem. Při návrzích elektroinstala ce RD se snažím rozvaděč/rozvaděče soustředit do takovýc míst, aby byly co nejkratší kabelové trasy okruhů pro kuchyň. V bytech je to jasné, tam se na dlouhé trasy nedostaneme. Iz ve většině případech v normě.
Kamarád, melouchář, instaluje zásadně 5x4, údajně kvůli jeho sichru a dobrém pocitu, že nic nezanedbal. Na otázku proč netahá CYKY-J3x4mm2 i do zásuvek jsem dostal odpověď, že se uvedený průřez nevejde do svorek zásuvek.
Jde o to jen přemýšlet a nesichrovat se blbostmi.
Aleš Dobrovolný:
Nechci prudit, ale pokud dojde je změně průřezu vodičů kabelu z 4mm na 2,5mm, není nutné do tohoto místa osadit jistič s hodnotou odpovídající menšímu průřezu kabelů?
P.S.: projekcí sporáků se opravdu nezabývám, jenom tak uvažuju.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana