Co připravit ve zdi za sporákem na jeho připojení?
Jiří_Hrubý:
Sice z minulého století, ale osvědčené.
Je to věc názoru, ale svorkovnice schovaná za sporákem, ze které se časem při uklízení uvolní nebo urazí víčko, při odtahování se vytrhne kabel z plastové příchytky nevalné kvality atd, se mi moc nelíbí, protože už jsem měl tu čest s vývodem pro sporák u země plným bordelu.
Když už někdy dělám sporák, tak přes kombinaci. Dělají se už i v kompaktnější velikosti. Ono to má svoje výhody, stejně jako flexibilní kabel vedený od ní v trubce do sporáku.
Nejsem vyznavač zpátečnických řešení, avšak některá z nich jsou ve prospěch bezpečnosti.
Milan Hudec:
Pokud to jde, tak trubku až z rozvaděče a do ní flexi přívod až do sporáku, bez nijakých spojů, dovolil bych si ovšem nesouhlasit s kolegou Janečkem, doporučuji používat kabel s polypropylenov ým pláštěm (RN), normální guma ve styku s mastnotou teří a silikonový plášť dokáže díky jeho malé mechanické oddolnosti poškodit i normálně spadnuvší kuchyňský nástroj za sporák apod.
Vítězslav Vaněk:
Tak tohle řešení se mně líbí 8)
Vitana:
(poklona) za rady. Přístrojová přípojka bude asi nejlepší. Btw. když se tu bavíte o doutnavkách, já bych konkrétně proti tomu nic neměl, ale už to mám připraveno jediným kabelem přímo (ze samostatného jističe za proudovým chráničem) z rozvaděče až za sporák. Prý je to tak dostačující a i zde jsem viděl noho diskuzí na toto téma, které odborníky ve Vašem fochu rozděluje doslova na dva nesmiřitelné tábory :-), co se sporákové kombinace týče :-).
Jan Franěk:
Citace: Vítězslav Šedina 21.09.2014, 21:46
.. a i zde jsem viděl noho diskuzí na toto téma, které odborníky ve Vašem fochu rozděluje doslova na dva nesmiřitelné tábory :-), co se sporákové kombinace týče :-).
Ani mi to tak moc nepřijde. Sporáková kombinace, je vlastně důsledkem požadavků výrobců těchto spotřebičů. Pokud je rozvaděč s jističi snadno a rachle přístupný, není nutné sporákovku osazovat. TO se týká většina bytů i rodinných domů. Zde používám připojovascí svorkovnici, asi jako většina kolegů.
V opačném případě sám vypínač doporučuji. Jen dávám lidem na výběr už z jiných řad sporákovek. Například v disajnu TANGO a podobně. (zkuste hledat na internetu)
Ukázka jednoho návodu. Pozorně si pročtěte stranu 20, včetně poslední, zvýrazněné věty.
http://www.candy-hoover.cz/navody/candy_cee_5620w.pdf
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana