Co s ohořelou elektroinstalační krabicí?
František Šohajda:
Citace
Myslíte, že bude stačit, když vypnu pojistky, očistím ohořelou izolaci vodičů a bude to v cajku?
Pokud nechcete vyhořet, nebo se udusit kouřem tak to stačit určitě nebude!! >:D
Petr M:
Citace: Lukáš Rotrekl 27.07.2014, 09:01
Zajímavý, že to laplo tam kde zrovna dva dráty pod šroubkem nejsou....
Ono stačilo, že ten vodič byl uvolněný. Do mezery zateklolepidlo, to při tuhnutí mění objem. Takže se drát trochu pohnul a zhoršil se kontakt. Pak se nic neděje do zapnutí výkonnějšího spotřebiče, který ten spoj rozpálí a zapálí...
Jenom se to urychlilo. Bez lepidla by nebyl kouř, s každým zapnutím výkonnějšího spotřebiče se spoj zahřeje a pak ohladí, tím se ještě víc vyvyklává šroubek. Pak to jednoho dne začne jiskřit a pak ... TV Noha referuje, jak pán ušetřil za kremaci, že to měl při jednom.
Jiří_Hrubý:
Jestli dobře vidím, pak do téhle krabice ani víčko zašroubovat nešlo. Nevidím středový závit. Kolikrát jsem se setkal s víčkem zapíchnutým mezi vodiči. Je to fuš, ale pokud nebyly k dispozici patřičné zákryty, nějak to zoufalství dokážu pochopit, ač se mi nelíbí.
To zuhelnatění je nejspíš práce lepidla, když vidím PEN lepidlem nedotčené a "zdravé".
Postup měl být pouze dotažení spojů a překrytí víčkem na šroubky.
Spoje mají být přístupné ke kontrole, což po zalepení víčka nejsou.
Teď bude oprava náročnější a její realizace pro laika není vhodná.
Ižák Ctibor:
Čo sa týka víčka, tam by malo isť nie zo stredovým šróbom, ale na kraji víčka by to mali držať 2ks skrutiek proti seba.V hornom okraji je aj vidieť otvor, kam tá skrutka má isť, dole predpokladám, že to miesto je zaliate lepidlom.
Petr M:
Citace: Jiří_Hrubý 27.07.2014, 11:52
Jestli dobře vidím, pak do téhle krabice ani víčko zašroubovat nešlo. Nevidím středový závit. Kolikrát jsem se setkal s víčkem zapíchnutým mezi vodiči. Je to fuš, ale pokud nebyly k dispozici patřičné zákryty, nějak to zoufalství dokážu pochopit, ač se mi nelíbí.
Existuje víčko na dva šroubky. (norm) Zrovna před týdnem jsem takhle doma likvidoval jednu už nepotřebnou zásuvku...
Citace: Jiří_Hrubý 27.07.2014, 11:52
Postup měl být pouze dotažení spojů a překrytí víčkem na šroubky.
Nesouhlasím. Vyhořelo to proto, že se lepidlo dostalo mezi šroubky, vodiče a kontakt ve věnečku. Jenom dotažení nic neřeší, ta vrstva tam vytvoří jenom nedefinovaný uhlíkový odpor. I v sérii s fází (ten blafne třeba po zapojení žehličky), i mezi PEN a L (ten blafne kdykoliv bez výstrahy). (norm)
Pokud tazatel jenom dotáhne šroubky, měl by spoje jednou týdně kontrolovat termokamerou a silnější spotřebiče používat jenom s podmínkou předchystanýho čísla 150 na mobilu a s krabicí na dohled.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana