Co s ohořelou elektroinstalační krabicí?
Jiří_Hrubý:
Pane kolego to víčko na šroubky zmiňuji a uvádím jej jako vhodný zbůsob zakrytí.
Dotažení vymačkaného hliníku ve stádiu, kdy ještě nedošlo k tečení, či opalu izolace, ve většině případů pomůže oddálit či úplně eliminovat vznik zahoření z přechodového odporu.
Jan Grund:
Citace: Miroslav Minařík 26.07.2014, 22:54
A proč vám to dělali britové? (UK - United Kingdom)
To musí být drahý, navíc dělají podle British Standard.
Jak máte tu instalaci starou, že mam je ještě hliník?
A čím je ten obvod předjištěn? Bezpochyby přivolání elektrikáře bude jistota.
Inu, každý ví, koho jsem tím myslel. Lekce z angličtiny nepotřebuji, jsem někde na rozhraní úrovní C1 a C2)
Instalace je naprosto zastaralá, kdo by očekával něco jiného v 25 let starém paneláku, tak by byl za blázna.)
Netuším, natolik se do elektřiny zase nevyznám.
Jan Grund:
Citace: Lukáš Rotrekl 27.07.2014, 09:01
Jak to mže být staré? Kdy se objevily bílé věnečky? Současně s bílými acidurkami? 1995-2000?
Věneček ven, opálenou izolaci zkrátit, krabice asi bude moct zůstat (nejsu si z fotky jistý, jestli je jen od lepidla nebo zúhlíkatělá. Pokud je jen deformovaná bez znatelného popálení, tak to víčko překryje), vodiče propojit ve wagovkách za použití k tomu určené pasty!. Preventivně bych toto provedl na všech krabičkách a současně s tím prošel všechny spoje (zásuvky, vypínače) a dotáhl.
Není to práce pro laika!! Zavolat elektrikáře je na místě.
Jak jsem již psal, zhruba 25 let, odhaduji.
Já myslím, že tohle bych sám zvládl, už jsem si tu hrál s nejednou zásuvkou a žádná prdel to nebyla, označení drátů naprosto žádné, všechno je to zfušované, až z toho bolí oči. Každopádně zásuvky nám tu už elektrikář dával dohromady a ty by měly být v pořádku. Krabice se zdá také být v pořádku, je to to lepidlo, jen bužírky ohořely a roztekly se.
Jan Grund:
Citace: Petr M 27.07.2014, 11:45
Ono stačilo, že ten vodič byl uvolněný. Do mezery zateklolepidlo, to při tuhnutí mění objem. Takže se drát trochu pohnul a zhoršil se kontakt. Pak se nic neděje do zapnutí výkonnějšího spotřebiče, který ten spoj rozpálí a zapálí...
Jenom se to urychlilo. Bez lepidla by nebyl kouř, s každým zapnutím výkonnějšího spotřebiče se spoj zahřeje a pak ohladí, tím se ještě víc vyvyklává šroubek. Pak to jednoho dne začne jiskřit a pak ... TV Noha referuje, jak pán ušetřil za kremaci, že to měl při jednom.
Asi to bude naše situace. Protože ve vodičích jsem se nerýpal, ale vzhledem k tomu, že tam to víčko bylo jen zastrčené (krabice vs. jiné víčko), tak se to mohlo pohnout. I když jsem se v tom nešťoural, nemohu s jistotou říct, že by se něco nemohlo pohnout. Každopádně když jsem to lepil zpátky, tak jsem tam moc lepidla nedával, ale je možné, že někam zateklo.
Avšak zajímavé je, že se nic nedělo po dobu 14 dnů, potom jsme byli týden pryč, takže vlastně spotřebiče nic nežraly kromě ledničky, která je ale daleko po síti dál a až včera večer to indikovala pračka, dneska zase. Je to i vlastně kousek po síti, takže se není čemu divit... Je sice 3 roky stará, ale logicky žere hodně...
Jan Grund:
Ohřívání způsobuje pračka, která je hned na druhé straně zdi a tím pádem není daleko po síti od krabice. Když se vypne, z krabice teplo nesálá. Mohl byt to zkusit pročistit, ale bojím se, že by to stejně asi nepomohlo, tudíž to nechám na odborníkovi...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana