Připojili byste pasívní dům jedno nebo třífázově?
Karel Racak:
Citace: František Šohajda 28.07.2014, 13:35
;D ;D ;D (doh)
A co soudobost příkonů ? i třeba na 230V ?
Už jsem dříve psal, že z důvodu využití FVE ( jestli se zajímáte o vyúčtování spotřeby z FVE, tak snad chápete), jsem přepojil většinu spotřebičů na 1 fázi. Zvykli jsme si rozkládat spuštění velkých spotřebičů v čase a není to pro nás problém, hlavní jistič nám za rok ani jednou nevybavil.
Nyní vaříme na plynu (trouba na el.) a málokdy vaříme na více než 2 vařičích současně.
Znovu vysvětluji, že název "pasivní" jsem použil jen proto, že na vytápění elektřinou bude spotřebováno méně energie než je běžné a nic jiného jsem tím nemyslel.
Lukáš Rotrekl:
Citace: Petr M 28.07.2014, 12:59
To jo, ale pořád je tam ta investice.
Netvrdím nic jiného, jen že někomu se může vyplatit investovat ten čas a někomu peníze, které získal investicí času někde jinde a je jen otázka co je pro koho efektivnější, neb to si musí každý soudruh rozmyslet sám.
mperlik:
, můžete prosím "po letech" popsat svoje zkušenosti s přípojkou 1x25A? Zajímám se o to ze stejného důvod jako vy, FVE. Díky
Emanuel Kocián:
Podle platných podmínek se i 1f připojení provádí defacto 3fázově, jen na úplném konci je to zdegradováno na 1f. 1f hlavní jistič je max. 1x25A. Větší je legislativou i technickými podmínkami zapovězen - tady nejsme v USA, kde je možné mít hlavní jistič 1x100A (což je pro typického amíka s hejnem klimatizací dnes naprosté minimum) nebo i 1x200A.
Lukáš Krejčíček:
Za mně minimum pro rd je 3x 25A.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana