Připojili byste pasívní dům jedno nebo třífázově?

<< < (7/11) > >>

Petr M:
To jo, ale pořád je tam ta investice. Buďto je část nákladů v podobě práce, nebo práce propasírované skrz peněženku. Je na každým, co si zvolí, ale docela se divím, jak málo si lidi cení času...

Kolikrát koumák investuje hodiny hledání po diskusích, hodiny laborování a nakonec splácá něco, co nějak nespolehlivě funguje, vzhledovběje to otřesný, o bezpečnosti se mluvit nedá a profík by to měl za hodinu hotový... Ale ušetřil...

František Šohajda:
 ;D ;D ;D    (doh)
Citace

Nyní bydlím v rod.domě a 3-fáz jsem nepoužil asi 10 let (ani nemáme vyvedenou zásuvku),  i

Vidět, že jste úplný laik!
Vy 3 fáze nepoužíváte? na co ptřebujete mít vyvedenou 3fáz. zásuvku....? (dance)
A co soudobost příkonů ?   i třeba na 230V ?

Jan Palička:
Citace: Karel Racak  25.07.2014, 10:12

Rozumím všem argumentům na šetření na správném místě. Mně jde víc o provozní poplatky a někde jsem zaznamenal, že nejvíce budou doplácet na nové účtování rod. domy, které jednou za rok potřebují na cirkule seřezat trochu dřeva.
Nový dům zřejmě připojím na 1f. a vyzkouším provoz (budu mít ale připraveno pro dokoupení 3-f připojení a uvidím jak se vyvinou nové poplatky). Cirkulárku a vodárnu mít nebudu a popř. vrt, s čerpadlem na 1f a všechny hobby spotřebiče jsou dnes na 1f. Do budoucna plánuji hybrid. FVE  a a tam je také jednodušší provoz na 1 fázi. Nyní bydlím v rod.domě a 3-fáz jsem nepoužil asi 10 let (ani nemáme vyvedenou zásuvku),  i když to není správné, musel jsem kvůli účtování a využití FVE celý dům přepojit na 1 fázi - za celý rok nespadl jistič kvůli přetížení.

A na čem vaříte? na ohništi? Normální čtyřplotýnka potřebuje dvě fáze (nebo 32A 1f). Troubu je dobré mít na té fázi zbývající. Pračka a sušička si taky na jedné fázi najednou nevyhoví.....a ž bude Vaše žena péct a do toho sepne topení v pračce......3f není jen o míchačce na beton a cirkulárce.... ..

IM:
Když je pasívní, nepřipojil bych ho ničím. Topit a vařit v kamnech, svítit z FV panelů a baterek.  :D

František Šohajda:
Citace: Milan Illek  28.07.2014, 13:43

Když je pasívní, nepřipojil bych ho ničím. Topit a vařit v kamnech, svítit z FV panelů a baterek.  :D

Přidal bych-
Topit a vařit ne v kamnech, ale na ohništi!! (zle)

Pak nepotřebuji 1f, ani 3F a už vůbec  2F..... ;D ;D ;D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana