Kdo velí stavbě? Projektant nebo elektromontér?

<< < (3/9) > >>

Jan Franěk:
Kdo velí stavbě? Projektant nebo elektromontér?

Cože?  ;D  No přece investor!!

;D ;D ;D ;D

A neměli by spolu naopak všichni spolupracovat? Dokud nepotáhnem za jeden provaz, bude si s námi každý dělat co chce. Zkuste si stěžovat na doktora. Já to zkusil. Dva revizní doktoři nenašli žádné pochybení. Jen já měl problém a výdaje. CO myslíte, že by udělali elektrikáři (dance) (dance) (dance)
Stačí mezi nás vložit klín, což jde velmi snadno a jen "těžit".

ALe to je pořád dokola. Taky bych to snad smáznul.

Miroš Jan:
Tak já uvedu konkrétní příklad:
1.Projektant vyprojektoval pro prostory, přístupné laické veřejnosti,(šlo o půjčovnu knih pro nevidomé, knihy namluveny na různé zvukové nosiče,přes klasické magnetofonové kazety, až po DVD),  pro zásuvkové okruhy, proudový chránič s Idn = 300 mA. Toto je dle mého názoru jasná chyba projektanta!
2.Realizační firma, na základě předloženého projektu, vyrobila rozvaděč, osadila a zapojila ho na stavbě. Toto je opět chyba. Firma nezná ČSN.
3. Revizní technik elektro, provedl výchozí revizi elektro bez závad. Opět jasná chyba.
V tomto konkrétním případě, se všichni zainteresovaní „odborníci“ asi spletly co?

Jaroslav Hasala:
V první řadě by měla proběhnout určitá osvěta mezi investory.
Mělo by být zájmem každého investora, aby stavba probíhala bez problémů.

Málokterý investor může dohlížet na vše sám, jednodušší by tedy bylo najmout nějakého odborníka, můžeme to nazývat např. "technický dozor".
V ideálním případě by to mohl být přímo RT, který by potom provedl i revizi.

Miroslav Minařík:
Citace: Jaroslav Hasala  11.07.2014, 11:39

... by měla proběhnout určitá osvěta mezi investory.

Vyznačil jsem červeně to, co se samo nestane a vlastně neexistuje nikdo, kdo by měl takovou schopnost a zájem to udělat. Dřív zastavíš rotaci zeměkoule, než se dočkáš zmiňovaného "by se mělo" ...

František Šohajda:
Před měsícem mě projektant ,  který dělá projekt na velké vyšetřovací oddělení nemocnice volal......
Měl už skoro hotový projekt, pak dostal zadání ještě stlačit cenu dolů (montáže),
že by měl něco ušetřit, jestli může dát jeden chránič na více jističů??  (fool)
Tam kde je spousta PC sestav a PC vyšetřovacích zařízení!! >:D

Pak bych ho tam nechal vyšetřovat celý den!

Co si pak máte myslet!?  
Projektant je zodpovědný za to, co zprojektuje a ne za cenu, co realizace  bude stát!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana