Jak vyřešit renovaci 30ks rozvaděčových dvířek v bytovém domě?

<< < (2/5) > >>

Jiří_Hrubý:
Kdyby to mělo být jen na oko, pak trocha kladívkové barvy dokáže zázraky...

J Lhava:
Citace: František Šohajda  11.07.2014, 09:58

PS:Pokud máte bezednou studnu peněz, doporučuji jejich výměnu!
     A když si ještě zavoláte na pomoc požárníky..... ..to bude paráda! ;D

Já bych spíš doporučil něco jiného ...

Byla-li v roce 2013 generální rekonstrukce, pak zcela jistě existuje nějaká projektová dokumentace. V té projektové dokumentaci by mělo být požárně bezpečnostní řešení stavby. V tom požárně bezpečnostním řešení stavby by mělo být uvedené, zda jsou chodby klasifikovány jako únikové cesty, případně jaké (chráněné / nechráněné). Pokud toto v dokumentaci není, reklamujte u jejího autora a požadujte dodání. Nedodá? Stížnost na projektanta na ČKAIT.

Jedná-li se o chráněné únikové cesty, či o částečně chráněné únikové cesty s dobou evakuace delší jak 3 minuty, pak rozvaděče měly být v protipožárním provedení, viz ČSN 73 0810, čl. 6.1.7 (platná od roku 2009). Reklamovat, případně si na to přizvat právníka.

Nejsou-li chodby klasifikovány jako chráněné únikové cesty, pak bych se začal ptát toho co projektoval / rekonstruoval / přebíral, proč nejsou v rámci genereální rekonstrukce zrekonstruován y i rozvaděče. Kdo to takto navrhl / odsouhlasil. Případně ať to zacvaká ten, kdo tuto situaci způsobil.

Až pak teprve bych začal přemýšlet o tom, že začnu něco platit ze své kapsy ...

Tomáš Vrabec:
 (poklona)  omlouvám se, že jsem nechal téma bez odpovědi, byl jsem mimo ČR a bez PC.

Rozvaděče vypadají viz příloha.

Stavbu převzal původní výbor SVJ. Projektovou dokumentaci /pokud nějaká byla/ jsem zatím nezkoumal.

Kamil Novák:
Citace: Tomáš Vrabec  10.07.2014, 15:03

V začátkem roku 2013 proběhla generální rekonstrukce elektroinstala ce (v té době jsem tam ještě nebydlel).

Pojem "generální rekonstrukce elektroinstala ce" asi není nikde přesně popsán, ale zcela určitě bych si pod tím nepředstavoval to, co je na vašich snímcích.  (zle)
Určující je, jaký rozsah dodávky je uveden ve Smlouvě o dílo, ale s největší pravděpodobnos tí se bývalý výbor SVJ nechal hooodně napálit!  (plc)

BTW byla provedena výměna kabelů "do" a "z" těch elektroměrovýc h rozvaděčů?  :-\

Kastner Lubomír:
Jen se zeptám -a co ty mezery okolo jističe?? tam by se vešla pomalu ruka. myslíte že je to v pořádku po té generální rekonstrukci??

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana