Jak vyřešit renovaci 30ks rozvaděčových dvířek v bytovém domě?

(1/5) > >>

Tomáš Vrabec:

Vím, že je to dotaz spíše na klepmířské fórum, ale zajímá mne, zda-li někdo z kolegů nemá přehled v dané problematice.

Situace:
Bytový dům z roku 1963, Společenství vlastníků, 3 vchody po šesti patrech, plus nějaké společné prostory, dohadem 30ks rozvaděčů.

V začátkem roku 2013 proběhla generální rekonstrukce elektroinstala ce (v té době jsem tam ještě nebydlel).

K 1. 1. 2014 jsem byl zvolen do výboru SVJ a na poslední schůzi si vlastníci vzpoměli, že máme novou elektriku, máme vymalováno, ale ty rozvaděče, co zůstaly původní jsou jak pěst na oko.

Jedná se o rozvaděč Stavokonstrukc e Uhříněves typ 48, případně větší v suterénu a přízemích.

Poradíte kde a jakým způsob poptat renovaci dveří a rámů? Když jsem to zběžně procházel, není to jen o nátěru, ale chtělo by to i nějakou klempířinu ... vůbec z toho nejsem nadšený, ale obyvatelé jsou neúprosní ...

Vít Rotrekl:
Tak to asi moc generální rekonstrukce nebyla, když zůstaly původní rozvaděče.

Asi bych to zkusil poptat u u rozvaděčářů co mají i zámečnickou dílnu. V Brně např ELFRA.

Ludvík Kubík:
Citace: Tomáš Vrabec  10.07.2014, 15:03

Vím, že je to dotaz spíše na klepmířské fórum, ale zajímá mne, zda-li někdo z kolegů nemá přehled v dané problematice.

Pokud by byla k dispozici nějaká fotka, pak by se třeba potvrdilo, že je nutné opravit pouze panty, nátěr a mechanizmus opotřebovaného čtyřhranu. Já osobně bych oslovil jakéhokoliv výrobce rozvaděčů.

Damián KASTNER:
Opravdu by to chtělo alespoň nějaké fotky. Otázka je jak moc by se muselo zasahovat do konstrukce skříně.

František Šohajda:
Pokud sáhnete do konstrukce rozvaděčů, to už bude trochu (až moc) drahý špás!
Znám tyto bytovky, a rozvaděče jsou v únikových cestách....... atd...atd..je to na dlouhé vyprávění!
Nehořlavost a podobné (ptákoniny) už budete muset udělat!
Bude to finančně hóódně náročné!
Natření by tyto velké finance zachránilo... ;)

PS:Pokud máte bezednou studnu peněz, doporučuji jejich výměnu!
     A když si ještě zavoláte na pomoc požárníky..... ..to bude paráda! ;D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana