Je mozne odbocit hlavny uzemn. vodic zo skusobnej svorky bleskozvodu?

<< < (21/33) > >>

Tomas Kyselica:
Citace: Petr M  10.06.2014, 23:18

Nemusí. Nakreslete si náhradní schéma zemniče. Tam, kde se dotýká kov vlhkýho zrníčka půdy, je činný odpor. Jinde (suchý zrníčko, mezera,...) je paralelně kapacita. A v několika vrstvách... jak se chová paralelní obvod LC, když zvedáte frekvenci? (norm)

Tak to musim nastudovat, nie som elektrikar :) Aj ked na vyske sme to brali, ale to bolo uz davnejsie, musim oprasit vedomosti.

Tomas Kyselica:
Citace: Josef Křemen  11.06.2014, 11:50

KOnečně jesm to přelouskal. přesné to jsem měl na mysli.
Poslední dobou, nejen u hromosvodů, se rozmáhají firmy, které předpokládají, že zákazník je pitomec, nějak to splácají a nechají si zaplatit fušeřinu...
Pan Kyselice se zde zabývá výpočty, které sice umí spočítat, ale nechápe, že špatně je to od začátku. No a co?? Jsou to jeho peníze.
Stavím dům. Už jsem 2 party zedníků vyhnal, když nepochopili, že dveře budou 80 a ne něco kolem metru, nebo jsem jim položil otázku zda umí zacházet s tím svinovacím (říká se tomu metr) atd.
Za předpokladu, že tito hromosvodáři fyzicky existují, tak je pošlete hodně daleko (u vás je to riti),  nechte si od nich zaplatit zničený materiál a s kompletní zakázkou (projekt-realizace-revize) se obraťte na někoho jiného, pokud možno na někoho kdo ví a umí. Když vidím odbočení od hromosvodu, tak nechci vědět co všechno kde poku.vili.

Tak este je sanca aj to, ze to odbocenie zo zvodu je jedina, resp. jedna z mala chyb ktore robia. Bleskozvodov vraj uz urobili dost, a zasa nema vyznam ich odsudzovat za to, co este nevieme, ci urobili zle alebo nie (tym si ich ale ani nechcem zastavat).
Projektova dokumentacia aj revizia vraj budu.
A ano, viem ze dokumentacia ma byt na zaciatku, a podla nej sa ma robit :)

Tomas Kyselica:
Citace: Martin H.  11.06.2014, 12:10

Hrozná kombinácia je generálny dodávateľ, ktorý zadáva prácu ďalším. Zákazník nie je s fušermi v priamom zmluvnom vzťahu a tak má proti sebe zrazu dvoch. Zažil som to práve pri hromozvode (zle). Ani mi nechceli prezradiť meno tej "renomovanej špecializovane j firmy",  ktorá napr. dáva pásovinu do betónu na dno výkopu na ležato. (zle)

Tak u nas sa generalny riaditel splhal na strechu a robil hrozmozvod, zatlkal zemniace tyce a ostatni mu pomahali :)

Tomas Kyselica:
Citace: Martin H.  11.06.2014, 12:10

). Ani mi nechceli prezradiť meno tej "renomovanej špecializovane j firmy",  ktorá napr. dáva pásovinu do betónu na dno výkopu na ležato. (zle)

Trochu mimo temy, ale zaujimalo by ma, preco nesmie byt na lezato... neberte to, ako ze tvrdim, ze to tak moze byt, iba ma to zaujima.

David Hruda:
Citace: Tomas Kyselica  11.06.2014, 12:25

Trochu mimo temy, ale zaujimalo by ma, preco nesmie byt na lezato... neberte to, ako ze tvrdim, ze to tak moze byt, iba ma to zaujima.

Protože se pod něj špatně dostane beton.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana