Je mozne odbocit hlavny uzemn. vodic zo skusobnej svorky bleskozvodu?

<< < (22/33) > >>

Jaroslav Hasala:
Více-méně jsme se všichni shodli, že napojení vodiče pro HOP z uzemňovací svorky není správné.
OK.

Jak ale postupovat v případech, kdy samostatný vodič z uzemnění (základového zemniče) není připraven ??
Elektrikáři se většinou dostanou na stavbu, až když stojí hrubá stavba a na to, jak je připraveno uzemnění nemají žádný vliv.
Hlavně mi nikdo netvrďte, že rozbíjíte základy a hledáte základový zemnič. 

Tomas Kyselica:
Citace: David Hruda  11.06.2014, 12:52

Protože se pod něj špatně dostane beton.

to ano, to znie logicky... dakujem.

Jan Franěk:
Pokud jste připustil tento postup, kdy vám to dělají bez projektu a ten si pak načrtnou podle sebe, jste podle mého jasný spoluviník. Jako investor, máte za své peníze vyžadovat bezchybnou službu. O tu jste se sám okradl, výběrem nejlevnější firmy, která vám zbastlí hromosvod, včetně revizní zprávy. Osobně bych na tuto hru nikdy nepřistoupil. Na konci je pouze jeden poražený/okradený. Investor a to v každém případě.

Citace: Tomas Kyselica  11.06.2014, 13:36

to ano, to znie logicky... dakujem.

Nejen logicky. Navíc jde o požadavek normy  (norm)

Jiří Schwarz:
Je to tak trochu věc investora. Jinou otázkou je, kdo ho na to má upozornit.

Ale podle mě je správné, když to bude v projektu a investor si přímo nebo prostřednictví m stavebního dozoru zajistí, aby tyto kroky na začátku stavby byly splněny, zdokumentovány, zaznamenány do stavebního deníku.
A když investor ví, kdo bude dělat revizi, vůbec není špatné, když to RT vidí i ve fázi příprav. Samozřejmě tam asi RT nestráví X hodin "za děkuju".
Ale pořád ta návštěva RT je lepší a levnější řešení, než pak na konci něco řešit nějakým složitým náhradním způsobem.

Tomas Kyselica:
Citace: Jan Franěk  11.06.2014, 17:25

Pokud jste připustil tento postup, kdy vám to dělají bez projektu a ten si pak načrtnou podle sebe, jste podle mého jasný spoluviník. Jako investor, máte za své peníze vyžadovat bezchybnou službu. O tu jste se sám okradl, výběrem nejlevnější firmy, která vám zbastlí hromosvod, včetně revizní zprávy. Osobně bych na tuto hru nikdy nepřistoupil. Na konci je pouze jeden poražený/okradený. Investor a to v každém případě.

Nejen logicky. Navíc jde o požadavek normy  (norm)

Z ktoreho mojho vyroku vam vyplynulo, ze som nasiel najlacnejsiu firmu? Alebo pouzivate nejaku mne neznamu logiku a postup uvazovania? Napr. z vesteckej gule? Napisal som niekde, ze nereklamujem to, co urobili? Ja ten okradnuty nebudem, stale este zvazujem ake kroky podniknut a moznosti je dost.
Oni tu budu chodit, kym to nebude v poriadku, je ich problem, ze to robia naopak, nakoniec realizacia bude taka, aby bola v poriadku a je mi jedno, ci podla nej urobia projekt alebo na to pojdu v tom spravnom poradi. Zatial som im este vsetky peniaze nevyplatil a ak ich chcu, tak sa budu musiet posnazit. V pripade, ze RT zisti nedostatky, budu ich opravovat dovtedy, dokedy to nebude v poriadku.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana