|  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Jiří Schwarz 

| 
								|  | « Odpověď #2 kdy: 20.05.2014, 21:24 » |  | 

Chcete EZS projektovat, montovat, revidovat, servisovat, nebo jen něco z toho?Jeden výrobce, jedna řada nebo "cokoliv o co bude mít někdo zájem"?

My jsme např. byli na školení pro servis a revize u ATIS Group, o těch "řadách",  co mj. nabízejí, toho ví hodně a umí to dobře předat dál.
 |  
						| 
								|  |  
								|  |  Zaznamenáno | 

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
 |  |  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Jan Franěk Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik

| 
								|  | « Odpověď #3 kdy: 20.05.2014, 21:58 » |  | 

Najděte si nějakého "svého" dodavatele. Ten bude jistě provádět pravidelná produktová školení, o kterých vás bude včas informovat. 
 |  
						| 
								|  |  
								|  |  Zaznamenáno | 

Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.www.fraja.cz  ,  revize@fraja.cz  ,  tel: 728171585 |  |  | 
	| 
			| 

| Jan Bocek 

| 
								|  | « Odpověď #4 kdy: 20.05.2014, 22:02 » |  | 

EZS je prosím co za zkratku?To jsou opravdu Elektronické Zabezpečovací Zařízení ??
 Několikrát mi do smlouvy o revizích EZ nutili i revize EZS.
 Vždy jsem to odmítal, protože to je podle mne "extra" třída
 a je nutné vyškolení u výrobce s certifikátem.
 Jinak si člověk zadělává na problém......a pokud jsem musel takovou revizi zastřešit, tak jsem si smluvně objednal člověka s oprávněním na daný systém, který mi to dělal jako subdodávku.
 Nejlepší cesta je nechat se vyškolit jako servisák dané firmy a provést
 několik montáži.

Jejda, pán kolega Schwarz to napsal zcela polopatický !!
 |  
						| 
								|  |  
								|  |  Zaznamenáno | 

specializace: průmyslová instalace, kontrola strojů                    revize elektrického zařízení E1B telefon:        777 273 732 email:           jan.bocek@safeb.cz |  |  | 
	| 
			| 

| Ludvík Kubík Neverifikovaný uživatel @6

| 
								|  | « Odpověď #5 kdy: 20.05.2014, 23:01 » |  | 

Podle paragrafu 7 a 9 usuzuji, že hodláte EZS pouze revidovat, nikoliv instalovat a servisovat, to byste měl paragraf 6 a 8. Jestli je moje dedukce správná, pak vám nestačí školení pro začátečníky, ale musíte mít praxi a prostudovanou 50 131, abyste vůbec mohl EZS zrevidovat. Pokud se necháte proškolit třeba u Jablotronu, tak Dominus je úplně něco jiného. Pokud jsem váš dotaz pochopil špatně, tak se omlouvám za nedostatečné věštecké schopnosti. Víte, já dělám EZS už dvacet let a jsem zvyklý svědčit i u soudu, při dopadení pachatele, a radím vám: revidujte pouze to, čemu rozumíte.
 |  
						| 
								|  |  
								|  |  Zaznamenáno | 
 |  |  | 
	|  | 
	|  | 
	|  | 
	|  | 
	|  |