Jak se dá zkontrolovat funkčnost uzemnění a nuláku?

<< < (3/5) > >>

Milan Hudec:
Ale tazatel nemá žádnou TT, ale pro 400V IT a pro 230V Tkrtka, to je vůči vymazlené, s tuplovaným zemněním, tuplovaným zemnícím přívodem a více PCh v serii sakra rozdíl :)

Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec  25.03.2014, 22:11

Ale tazatel nemá žádnou TT, ...

Přesně tak. "místní uzemnění" mohu použít jako PE, tedy ochrannou zem, ale ne jako N nebo PEN.
Ani TT síť nemůže využívat vodivost země pro vedení pracovního proudu! Vždy pouze poruchového, který způsobí reakci ochranného prvku!

Glenr:
 (poklona)  za názor a ještě jednou opakuji s ničím neexperimentuj i. Vznesl jsem dotaz na stávající stav elektra (a opravdu to tak bylo chata žárovka rádio a cirkularka). Elektrikáře opravdu pozvu a prokonzultuji to s ním ale chtěl jsem vědět i jiné názory a varianty. Chci aby to bylo v pořádku a jedná se mi o použití pro rekonstrukci, až proběhne rekonstrukce tak se vrhnu na překopání nového kabelu.
PS
Dělám udržbáře (ne elektrikaře) a bohužel už mám zkušenosti že ne každý eletrikář je stejné kvality a zná vše co má a raději mám alespoň malou představu o tom co potřebuji udělat. Nejsem pak za takového bulíka. 

Zdenek Hejčl:
V pozici tazatele bych to udělal takhle:
1/ poptal se místního elektrikáře v dosahu
2/ pak bych se zeptal zde s popisem co navrhuje
3/ tady by mohl dostat odpověď co je dobře a čemu se vyhnout
4/ opět zkonzultovat s místním a doladit...

Jiří Mudra:
Osobně si nedovedu představit rekonstrukci bez 3 fázového připojení... Možná budete muset nejprve vyměnit kabel a pak rekonstruovat

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana