Je vhodné následující zapojení rozvaděče (PL) pro rodinný domek?

<< < (2/5) > >>

Martin H.:
Pri rozdeľovaní prívodu na obvody cez chrániče a ističe treba zohľadniť:
- rovnomerné zaťaženie jednotlivých fáz
- aby chyba a vypnutie jedného obvodu neovplyvnilo chod domácnosti viac ako je nutné
- na kompromis medzi cenou a prevádzkovou spoľahlivosťou podľa bodu 2
Vo všetkých troch bodoch vidím priestor na vylepšenie a to sa nehovorilo o ochrane proti prepätiu. Preto končim tam, kde pán Hasala začal:
Citace: Jaroslav Hasala  07.03.2014, 07:16

Návštěva projektanta je jistě na místě.

Oldřich Morávek:
A co takhle oslovit některého z výrobců rozvaděčů, aby vám tento stanovený výrobek navrhl a dodal?

Radek Červený:
Citace: Oldřich Morávek  07.03.2014, 09:19

A co takhle oslovit některého z výrobců rozvaděčů, aby vám tento stanovený výrobek navrhl a dodal?

(jednicka) tak tak. Svatá pravda. Návrh se zakreslením na nějaké úrovni nebude stát majlant a výroba rozvaděče bude nepatrně dražší, než když to budete skládat na koleně. Za to ušetříte spoustu času, který také stojí peníze a budete to mít legislativně čisté.

František Šohajda:
Citace: Oldřich Morávek  07.03.2014, 09:19

Dnes už nemusí.... ;) (norm)
Byl jsem na malé výstavce HAGER, mají vyvinutý systém domácích rozvaděčů, mají je typově odzkoušené a atestem, zákazník si vybere nejblíže k tomu co mají testované, přidá třeba 2x jistič 16A, 2x jistič 10A a dostanou to i s výrobním štítkem a všemi papíry!!
Mají k tomu i program, když do určitého typu přidám 4 jističe, co to udělá s parametry, Vyrobím si popisky dle toho co mám vestavené, vytisknu a vše dám do jejich rozvaděče....t udíž si to sám vyrobím (podle jich typů) a dostanu výrobní štítek a celou dokumentaci co potřebuji podle norem, zákonů!! (dance) (dance) (dance) (dance)

Je tento systém určen především pro RD a malé firmičky!
Výrobní číslo se nějak u nich generuje v PC systému....vid ěl jsem to poprvé, neznám
ještě moc podrobností!Neměl jsem moc času na seznámení. :'(

A hlavně je to legislativně čisté! ;D

Jiří Schwarz:
Typová zkouška by měla ověřit koncepci. To beru, že dokáže výrobce rozváděčových skříní připravit nějaká vzorová provedení...
Kusová zkouška by měla vyloučit montážní chyby. Takže koupit si rozváděčovou skříňku i s "protokolem o zkoušce" asi není tak úplně v pořádku.
----------
k původnímu dotazu - dokumentace by měla vypadat jinak, schéma zapojení se kreslí úplně jinak, tohle je možné brát jako jakési montážní schéma, ale je to běs!
Kontrolovat takovou čmáranici a hledat, jestli tam není chyba, to asi pro většinu odborníků bude nepřijatelné

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana